x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Valeriu Gheorghiță: 0,1% dintre românii vaccinați cu ambele doze s-au infectat cu SARS CoV 2

Valeriu Gheorghiță: 0,1% dintre românii vaccinați cu ambele doze s-au infectat cu SARS CoV 2

06 Iul 2021   •   15:03
Valeriu Gheorghiță: 0,1% dintre românii vaccinați cu ambele doze s-au infectat cu SARS CoV 2
Sursa foto: Lucian Alecu

Doar 0,1% dintre românii vaccinați cu ambele doze s-au infectat cu SARS CoV 2 de la debutul campaniei de imunizare din România, potrivit lui Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

Gheorghiță a declarat marți că în România circulă informații false și că numărul persoanelor infectate după vaccinare este mic.

„23.814 persoane sau 0,5% din totalul persoanelor vaccinate cu minimum o doză au avut un test pozitiv. Mediana timpului scurs de la administrarea primei doze până la testul pozitiv este de 13 zile. În ceea ce privește persoanele vaccinate cu schema completa care au fost depistate cu infecție de la debutul campaniei de vaccinare până pe 4 iulie, 4.990 persoane sau 0,1% din totalul persoanelor vaccinate cu doza 2 au fost testate pozitiv”, a spus Valeriu Gheorghiță.

Șeful campaniei de vaccinare a mai spus vaccinurile scad riscul de infectare de 20 de ori.

„Trebuie să înțelegem că eficacitatea vaccinurilor, în mod deosebit dacă facem referire la vaccinurile pe bază de ARN mesager care sunt cele mai folosite în România, au procente de peste 95%. Ceea ce înseamnă, pe înțelesul tuturor, că vaccinurile scad riscul de infectare de cel puțin 20 de ori”, a precizat Gheorghiță.

Potrivit studiilor, aproximativ 5% dintre persoane nu dezvoltă anticorpi în urma infectării sau după vaccinare.

×
Subiecte în articol: Valeriu Gheorghiță