x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vlădescu îl contrazice pe Strauss-Kahn

Vlădescu îl contrazice pe Strauss-Kahn

21 Mai 2010   •   00:00

Sebastian Vlădescu, ministrul de Finanţe al României, îl contrazice pe preşedintele FMI, Dominique Strauss Kahn în privinţa tăierii salariilor ca măsură de reducere a deficitului bugetului general consolidat.

"În niciunul din scenariile analizate cu FMI nu a fost exclusă reducerea imediată a salariilor în sectorul bugetar cu minimum 20%" a declarat Sebastian Vlădescu într-un comunicat de presă remis redacţiei.Vlădescu a mai precizat că "îi e greu să înţeleagă" cum creşterea TVA la 24% şi a cotei unice la 20% ar fi afectat doar bogaţii.

"Ar fi fost afectată întreaga populaţie a României, inclusiv persoanele care în anul 2009 au suportat primul val al reducerilor de venituri, generate de efectele crizei economice la nivelul sectorului privat. Decizia Guvernului României a fost aceea de a nu majora taxele, ci de a ajusta cheltuielile în cele două sectoare în care acestea au depăşit cu mult limitele normalităţii economice, în scopul stabilizării imediate şi pe termen mediu şi lung a acestora", a completat Vlădescu.

×