x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Adjunctul președintelui unei secții de votare din Iași este condamnat penal

Adjunctul președintelui unei secții de votare din Iași este condamnat penal

10 Noi 2019   •   12:55
Adjunctul președintelui unei secții de votare din Iași este condamnat penal

Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Iaşi a dispus înlocuirea de urgenţă a locţiitorului preşedintelui unei secţii de votare din comuna Scobinţi, după ce s-a constatat că era condamnat penal. Decizia a fost luată în urma unei sesizări formulate de USR.

"Urmare a unei sesizări primite din partea formaţiunii politice în legătură cu posibila situaţie de incompatibilitate în care s-ar afla un expert electoral care îndeplinea funcţia de locţiitor al preşedintelui unei secţii de votare din comuna Scobinţi, în urma verificărilor efectuate, situaţia reclamată s-a confirmat, rezultând că persoana are o condamnare penală definitivă. În această situaţie, Biroul Electoral Judeţean Iaşi a dispus înlocuirea de urgenţă a locţiitorului şi a propus excluderea acestuia din corpul experţilor electorali. Persoana era membru al corpului experţilor electorali din anul 2016, iar condamnarea a rămas definitivă în decembrie 2018", a declarat purtătorul de cuvânt al BEJ Iaşi, Marta Dunca.

Senatorul USR Dan Lungu afirma, într-o postare pe contul său de Facebook, că la secţia de votare 629, sat Feteşti, comuna Scobinţi, vicepreşedintele secţiei are o condamnare penală pentru uz de fals.

"Prin sentinţa 44/2018 27.02.2018 a Judecătoriei Hârlău, definitivă prin Decizia 966/2018 21.12.2018 a Curţii de Apel Iaşi pronunţate în Dosarul nr. 513/239/2017.
'În baza art. 396 alin. 1, alin. 4 C.proc.pen., raportat la art. 83 C.pen., stabileşte pedeapsa de 1 (un) an închisoare în sarcina inculpatului Zero Constantin, pentru săvârşirea infracţiunii de fals intelectual, faptă prev. şi ped. de art. 321 alin. 1 C.pen. În baza art. 83 alin. 1, 3 C.pen., amână aplicarea pedepsei de 1 an închisoare, pe un termen de supraveghere stabilit în condiţiile art. 82 C.pen., de 2 ani de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri'", a scris Dan Lungu, citând hotărârea instanţei de judecată.

Potrivit parlamentarului, aceeaşi persoană a fost vicepreşedinte de secţie de votare şi la alegerile europarlamentare.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: alegeri