x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Adrian Țuțuianu solicită convocarea Senatului în procedură obișnuită de lucru

Adrian Țuțuianu solicită convocarea Senatului în procedură obișnuită de lucru

10 Iun 2020   •   12:50
Adrian Țuțuianu solicită convocarea Senatului în procedură obișnuită de lucru

Senatorul independent Adrian Țuțuianu a solicitat, miercuri, în plen, convocarea Senatului în procedură obișnuită de lucru, nu în sistem de audioconferință.

„Suntem la peste 100 de zile de când Parlamentul este absent din ceea ce înseamnă viaţa publică a României. Şi spun că absent, chiar dacă vă supăraţi unii dintre dumneavoastră pe mine. Este inacceptabil ca Parlamentul să stea pitit într-o situaţie în care România are nevoie de decizii în plan economic şi social. Vin la regulament şi vă cer domnule preşedinte de şedinţă să convocaţi Senatul în procedură obişnuită de lucru. Cer întrunirea comisiilor de specialitate ale Senatului în şedinţe de lucru obişnuite. Este nevoie să chemăm reprezentanţii Guvernului să ne dea explicaţii cu privire la propunerile legislative pe care le trimit la Parlament, altfel devenim un fel de organism auxiliar (...) şi nu ne-am făcut deloc menirea constituţională. Este inacceptabil, este o ruşine pentru Parlament să continuăm să ne facem că nu avem o problemă", a afirmat Ţuţuianu.

Şedinţa plenului Senatului de miercuri se desfăşoară cu o prezenţă restrânsă în sală, de aproximativ 30 parlamentari, majoritatea lucrând de la distanţă.

×