x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică ALDE și PSD și-au împărţit Parlamentul

ALDE și PSD și-au împărţit Parlamentul

de Marius Gîrlașiu    |    22 Dec 2016   •   13:53
ALDE și PSD și-au împărţit Parlamentul

ALDE şi PSD şi-au împărţit frăţeşte şefia celor două camere ale Parlamentului. Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu au fost singurele propuneri pentru Camera Deputaţilor şi Senat, iar liderul PSD a ajuns să ocupe funcţia de care îi era ruşine după mandatul lui Valeriu Zgonea.

“Eu n-aş putea să stau aici cu ciocănelul în mână. Mie mi-ar fi ruşine să ocup această funcţie după Valeriu Zgonea. Ar trebui să fie cineva care să se sacrifice. Această funcţie face ce în România? Aduce ceva pe masa românilor?”. Cuvintele îi aparţin lui Liviu Dragnea şi au fost rostite astă-vară, pe vremea când liderul PSD încerca să scape de Victor Ponta, cel care voia cu orice preţ să ajungă preşedinte al Camerei Deputaţilor în locul lui Valeriu Zgonea. Liviu Dragnea a ajuns în cele din urmă “cu ciocănelul în mână”, chiar în funcţia de care îi era  “ruşine” în urmă cu jumătate de an. Şeful PSD a fost singurul candidat pentru şefia Camerei, fiind învestit cu 216 voturi pentru şi 101 împotrivă, la propunerea deputaţilor social-democraţi. “Parlamentul este locul unde se naşte legea, dar şi locul unde se stopează abuzul în aplicarea ei. E datoria noastră să facem legi bune şi clare, să-i ajutăm pe români să creadă în România", au fost primele cuvinte rostite de Dragnea în noua calitate. La Senat, liderii grupurilor senatoriale ale PNL, USR şi PMP au anunţat, în aplauzele senatorilor ALDE şi PSD că nu au propuneri. Călin Popescu Tăriceanu a rămas astfel la şefia camerei superioare, propunerea fiind anunţată în plen de Şerban Nicolae, noul lider al senatorilor PSD. Tăriceanu a fost ales cu 87 de voturi pentru şi 40 împotrivă, fiind susţinut şi de senatorii UDMR.

 

Deputaţii USR i-au arătat cartonaşul roşu lui Liviu Dragnea în momentul în care şeful PSD a depus jurământul ca deputat. USR susţine că Dragnea încalcă Regulamentul, fiind incompatibil cu funcţia din cauza condamnării

 

Legea 90/2001 l-a obligat pe Dragnea să coboare la “munca de jos”, cu ciocănelul în mână, departe de Palatul Victoria.

×