x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cazul crimei din Caracal. Klaus Iohannis va cere în ședința CSAT o anchetă completă și sancțiuni

Cazul crimei din Caracal. Klaus Iohannis va cere în ședința CSAT o anchetă completă și sancțiuni

26 Iul 2019   •   16:58
Cazul crimei din Caracal. Klaus Iohannis va cere în ședința CSAT o anchetă completă și sancțiuni

Președintele Klaus Iohannis va discuta în cadrul CSAT despre cazul crimei din Caracal și va cere o „anchetă completă privind modul în care a acționat în acest caz fiecare instituție responsabilă”. 

 

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, este profund îndurerat de tragedia petrecută la Caracal și este revoltat de faptul că, din cauza unor disfuncționalități, autoritățile responsabile nu au reușit să salveze o adolescentă care și a pierdut viața în condiții dramatice. Circumstanțele în care a acționat criminalul trebuie clarificate de urgență.

Președintele României va solicita în ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării, care va avea loc marți, 30 iulie a.c., o anchetă completă privind modul în care a acționat în acest caz fiecare instituție responsabilă.

În situația în care se va dovedi că s-au luat măsuri greșite sau cu întârziere, vinovații vor trebui aspru sancționați.

De asemenea, toate problemele care vor fi identificate este obligatoriu să fie rapid rezolvate pentru că siguranța cetățeanului trebuie să fie garantată de instituțiile statului”, se precizează în comunicatul emis de Administrația Prezidențială.

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis