x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ce scrie presa internațională despre succesul înregistrat de Klaus Iohannis la alegerile prezidențiale

Ce scrie presa internațională despre succesul înregistrat de Klaus Iohannis la alegerile prezidențiale

11 Noi 2019   •   00:02
Ce scrie presa internațională despre succesul înregistrat de Klaus Iohannis la alegerile prezidențiale
Sursa foto: Lucian Alecu

Presa internațională a scris despre succesul înregistrat de Klaus Iohannis la alegerile prezidențiale, conform rezultatelor exit-poll. 

Euronews: "Klaus Iohannis a câștigat primul tur al alegerilor prezidențiale din România, ținut duminică. Exit-poll-urile l-au arătat câștigător detașat, iar liderul social democraților Viorica Dăncilă s-a clasat a doua”.

„Datele oferite de Biroul Electoral Central, care urmează să dezvăluie rezultatele parțiale începând de luni dimineață, au arătat o participare robustă de 48%, cu o prezență de 660.000 de votanți din diaspora, care nu a fost luată în considerare de exit-poll-uri. Iohannis, care s-a angajat să reînvie eforturile anti-corupție într-una dintre cele mai corupte națiuni ale Europei, se va confrunta cu Dăncilă în scurgerea cursei prezidențiale pe 24 noiembrie. Cifrele au arătat o creștere importantă a votului diasporei române, care a sărit de la 161.262 în 2014 la peste 660.000 în 2019. Alegătorii au votat peste hotare în 835 de secții de votare din întreaga lume”, scrie Euronews

La Republlica: „Conform sondajelor publicate la închiderea urnelor, șeful statului, Klaus Iohannis, a câștigat primul tur al alegerilor prezidențiale cu 39%, față de 22,5% cât a avut social-democrata Viorica Dăncilă, fostul premier". 

"Preşedintele României, Klaus Iohannis, a câştigat primul tur al scrutinului prezidenţial şi se va întâlni în turul al doilea, peste două săptămâni, cu fostul premier Viorica Dăncilă, arată sondajele efectuate la ieşirea de la urne", scrie agenţia Bloomberg.

"Sondajele efectuate la ieşirea de la urne în România arată că preşedintele în funcţie, Klaus Iohannis, probabil se va întâlni în turul al doilea cu liderul social-democrat Viorica Dancilă", relatează Deutsche Welle.
 

 
×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis