x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cine este Andreea Lambru, succesoarea lui Dan Mihalache la Guvern

Cine este Andreea Lambru, succesoarea lui Dan Mihalache la Guvern

13 Noi 2012   •   14:22
Cine este Andreea Lambru, succesoarea lui Dan Mihalache la Guvern

Andreea Lambru, cea care l-a înlocuit pe Dan Mihalache în funcţia de secretar general adjunct al Guvernului, are 27 de ani, a fost director de cabinet al lui Radu Stroe, este secretar general adjunct al PNL şi director comercial la Sucursala de Administrare şi Întreţinere a Fondului Imobiliar a RA-APPS.

Lambru s-a născut la 12 Aprilie 1985. În 2008 a absolvit Universitatea Româno – Americană, Facultatea de Economie Generală.

În perioada 2006-2007, a fost referent la Administrarea domeniului public şi privat sector 4, Bucureşti, iar apoi, până în 2009, a fost project manager la Prospero, Bucureşti.

Din 2009 până în 2011 a fost director de cabinet al secretarului general al PNL, care la acea vreme era Radu Stroe, iar în mai 2011 a devenit secretar general adjunct al Partidului Naţional Liberal.

Potrivit declaraţiei de avere, Lambru are un autoturism Peugeot 207, iar în anul fiscal precedent a încasat 29.389 de lei de la PNL.

Ponta: Domnul Mihalache era activ politic, public, şi nu putea să rămână şi secretar general adjunct

Premierul a declarat că Dan Mihalache nu putea rămâne în funcţia de secretar general adjunct al Guvernului, întrucât era activ politic, în contextul în care avea atribuţii strict administrative.

"Din punctul meu de vedere funcţia de secretar general al Guvernului şi cea de secretar general adjunct sunt funcţii cu caracter strict administrativ şi cei care ocupă aceste funcţii nu agreez ideea de a avea poziţii publice, motiv pentru care domnul Mihalache, fiind activ politic, public, nu putea să rămână şi secretar general adjunct", a explicat Victor Ponta, care a subliniat că demiterea lui Mihalache nu are nicio legătură cu solicitarea preşedintelui Băsescu cu privire la o remaniere guvernamentală.

"Nu are nicio legătură cu solicitarea domnului preşedinte: Am semnat ambele documente - eliberarea domnului Mihalache şi numirea înlocuitorului - ieri, după şedinţa USL", a spus Ponta, care a precizat că funcţia de secretar general adjunct al Guvernului a fost preluată de Andreea Lambru.

"Repet, secretarul general, domnul Moraru, şi secretarul adjunct, doamna Lambru, nu pot să exprime poziţii publice. Sigur că mă deranjează orice afirmaţie, pentru că se presupune a fi a mea şi a Guvernului, ori în numele Guvernului vorbesc eu şi purtătorul de cuvânt", a mai spus premierul.

×