x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ciolacu îi provoacă pe liberali: să voteze cu bilele la vedere

Ciolacu îi provoacă pe liberali: să voteze cu bilele la vedere

de Ion Alexandru    |    09 Mar 2020   •   11:30
Ciolacu îi provoacă pe liberali: să voteze cu bilele la vedere

Urmează o săptămână de foc pentru Parlament și Guvern. Joi, ar urma să aibă loc ședința de plen pentru învestirea sau picarea Guvernului condus de Florin Cîțu, ambele variante aducâd după ele o serie de efecte. Învestirea ar însemna un Cabinet „Orban” 3, dar cu altă persoană la conducere, în timp ce un vot negativ ar însemna încă un pas spre declanșarea alegerilor anticipate.

În aceste condiții, liderul interimar al PSD a lansat, la sfârșitul săpătămânii trecute, o provocare pentru Partidul Național Liberal. El le cere parlamentarilor liberali să voteze cu bilele la vedere. „Să demonstreze că nu este o mascaradă și, joi, să voteze la vedere”, a declarat, în cadrul unei intervenții televizate, Marcel Ciolacu. Acesta a adăugat că PNL trebuie să demonstreze că nu este o mascaradă tot ce fac aceștia, „împreună cu președintele Iohannis”, și să vedem dacă își susțin, în sprijinul legii și a deciziei Curții Constituționale, candidatul pentru funcția de prim-ministru”.

Marcel Ciolacu a reconfirmat faptul că, în ziua votării, parlamentarii social-democrați se vor afla în sala de plen, pentru a asigura cvorumul de ședință, alături de toate celelalte formațiuni politice, însă că vor vota împotriva învestirii Cabinetului condus de ministrul demis și interimar al Finanțelor Publice, Florin Cîțu.

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu