x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ciuvica acuza - Udrea, afaceri cu fratii Camataru

Ciuvica acuza - Udrea, afaceri cu fratii Camataru

de Gabriela Antoniu    |    21 Noi 2006   •   00:00
Ciuvica acuza - Udrea, afaceri cu fratii Camataru

Elena Udrea si Dorin Cocos au intrat in grupul de interese al fratilor Camataru prin asociatul lor, Nicolae Dumitru, zis Niro, fostul partener al lui Nicu Gheara, dezvaluie seful GIP, Mugur Ciuvica.

Potrivit lui Mugur Ciuvica, Elena Udrea, Dorin Cocos si Nicolae Dumitru au infiintat, in iunie 2006, New Global Investments SRL. Sotii Cocos detin cate 25% din capital, restul de 50% fiind detinute de Niro 95 Impex S.A., care face parte din Grupul de firme Niro, condus de Nicolae Dumitru. New Global Investments SRL are ca obiect de activitate promovarea-dezvoltarea imobiliara. Ciuvica spune ca Nicolae Dumitru este "un prosper om de afaceri" si un apropiat al clanului Camatarilor.

CEARTA PE "EUROPA". Nicolae Dumitru este cel care a infiintat, impreuna cu Nicu Gheara, Complexul Europa din Bucuresti, in care "mii de comercianti chinezi isi vand marfa la tarabe si in baraci", sustine seful GIP. Ciuvica aminteste ca, la sfarsitul anilor ‘90, Dumitru si Gheara s-au certat, conflictul luand, in martie 1999, "forma unor batai in strada" in care, dupa cum a povestit Nutu, Camatarii au intervenit de partea finului familiei lor, Nicolae Dumitru. "In 22 septembrie 2004, Ion Balint, zis Nutu Camataru, si Vasile Balint, zis Sile Camataru, arestatii pentru proxenetism, lipsire de libertate, camatarie, recuperari de bani, cereri de taxe de protectie, trafic de persoane, santaj, talharie si inselaciune au fost audiati, la cererea lor, de Comisia de abuzuri a Senatului Romaniei. Pe parcursul audierilor, Nutu Camataru a povestit motivul disputei dintre el si Nicu Gheara: "Nicu Gheara s-a suparat si ca m-am bagat pentru Nicu, patronu’ de la Niro, care l-a botezat familia noastra". "Cu acelasi prilej, Nutu Camataru a mai spus ca a avut un diferend cu Nicu Gheara, «cand i-a dat in cap lui Nicolae Dumitru, zis Niro, sa semneze niste acte»", aminteste Ciuvica. "In cele din urma, cei doi afaceristi au decis sa-si imparta angroul, astfel incat, in prezent, zona este impartita in doua: Complexul Europa - al lui Nicu Gheara, si Complexul Niro - al lui Nicolae Dumitru", afirma seful GIP. Potrivit acestuia, angroul Europa a functionat, inca de la infiintare, in ilegalitate, "autoritatile statului constatand de-a lungul anilor mii de infractiuni grave", iar controalele au demonstrat ca in acest spatiu "se face evaziune fiscala, se comercializeaza marfuri fara documente de provenienta, se vand produse piratate, se fac tranzactii fictive, nu se platesc TVA, accize sau impozite pe profit".

TRANZACTIE. Mugur Ciuvica mai spune ca Nicolae Dumitru "este cel caruia Corneliu Iacobov i-a vandut, contra sumei de 2,3 milioane euro, Hotelul Bulevard din Bucuresti". "Afacerea a avut loc in decembrie 2004, imediat dupa ce PSD a pierdut alegerile si l-a scutit pe Iacubov de sechestrul pe care Parchetul a incercat sa il puna pe hotel in ianuarie 2005", sustine Ciuvica.

In replica, Elena Udrea a apreciat ca acuzatiile lui Ciuvica sunt parte a unei campanii ce serveste grupului Tariceanu-Patriciu-Voiculescu, anuntand ca a decis actionarea in judecata a lui Mugur Ciuvica, in urma afirmatiilor calomnioase ale acestuia. "Asocierea numelui meu, fara dovezi, cu numele unor presupusi infractori, este o actiune murdara si de neacceptat", afirma Udrea. Si grupul Niro a respins acuzatiile lui Ciuvica si a anuntat ca-l va da in judecata pe presedintele GIP.

×