x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Coronavirusul riscă să amâne, din nou, Congresul PSD

Coronavirusul riscă să amâne, din nou, Congresul PSD

de Ion Alexandru    |    09 Mar 2020   •   10:50
Coronavirusul riscă să amâne, din nou, Congresul PSD

Liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis (FOTO), a aruncat „bomba”, precizând că există mai multe variante în ce priveşte organizarea congresului social-democraţilor. Fie un congres mai restrâns, unul „digital” sau chiar o amânare a acestuia până ce pericolul coronavirusului va trece.

Conform acestuia, astăzi va avea loc o consultare în interiorul partidului pe acest subiect. „În urmă cu două săptămâni, noi am anulat prima dată stabilită a congresului, tocmai din cauza acestui virus, care este în creştere şi care poate periclita sănătatea oamenilor. Există varianta unui congres mai restrâns, a unui congres digital sau chiar o amânare a acestuia până ce pericolul trece”, susține Simonis. Social-democratul este de părere că, în care se înmulţesc îmbolnăvirile cu coronavirus, autorităţile, cei de la guvernare şi preşedintele ar trebui să încerce să dea ţării un guvern stabil pentru „a se putea ocupa de adevăratele probleme ale României”.

Congresul PSD, programat pentru 29 februarie, nu a mai avut loc, el fiind reprogramat pentru sfârșitul acestei săptămâni, pe 21 martie. Însă și Marcel Ciolacu a lăsat de înțeles că, „în cazul în care criza coronavirusului va lua o amploare moderată, va avea loc un video-congres”. 

×