x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dan Barna: Mineriada va rămâne o rană deschisă atâta timp cât justiția nu face dreptate

Dan Barna: Mineriada va rămâne o rană deschisă atâta timp cât justiția nu face dreptate

13 Iun 2020   •   17:55
Dan Barna: Mineriada va rămâne o rană deschisă atâta timp cât justiția nu face dreptate

Liderul USR, Dan Barna, consideră Mineriada din 13-15 iunie 1990 este o rană deschisă a acestei țări întrucât justiția nu face dreptate.

"13-15 iunie 1990. Trei decenii se împlinesc astăzi de când românii care au crezut într-o Românie liberă, fără urmaşi ai comunismului la conducerea ţării, au protestat în Piaţa Universităţii şi au fost bătuţi de minerii chemaţi de Ion Iliescu. Trei decenii în care statul român e eşuat în a face dreptate acestora, în a scoate la lumină întregul adevăr şi a-i trage la răspundere pe vinovaţi", a declarat Barna.

El precizează că de 30 de ani se așteaptă tragerea la răspundere a celor vinovați.

"Nu putem schimba trecutul, dar putem învăţa din el şi putem avea grijă de viitor. Câtă vreme Justiţia nu va stabili responsabilităţile pentru 13-15 iunie 1990, mineriadele vor rămâne o rană deschisă a României. De 30 de ani aşteptăm răspunsuri care întârzie. În 13-15 iunie, au murit oameni, mii de bucureşteni au fost bătuţi cu sălbăticie, iar pagubele materiale au fost imense. Tânăra democraţie românească a pierdut atunci aproape tot ce câştigase la Revoluţie".

Dan Barna şi Nicuşor Dan, alături de parlamentari USR, au depus coroane de flori la monumentul dedicat victimelor Mineriadei.

 

×
Subiecte în articol: mineriada Dan Barna