x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dan Barna spune că USR va vota pentru aprobarea decretului privind instituirea stării de urgență

Dan Barna spune că USR va vota pentru aprobarea decretului privind instituirea stării de urgență

16 Mar 2020   •   16:47
Dan Barna spune că USR va vota pentru aprobarea decretului privind instituirea stării de urgență

USR va vota în Parlament pentru aprobarea decretului privind instituirea stării de urgență, a anunțat Dan Barna, luni, prin intermediul unei postări pe contul său de Facebook.

De asemenea, liderul USR a cerut autorităților „să aplice aceste măsuri proporțional, dar și cu fermitatea necesară nevoilor reale”.

„USR va vota în Parlament pentru aprobarea decretului privind instituirea stării de urgență. Înțelegem și sprijim instituirea unor măsuri speciale de combatere a crizei de sănătate publică. În același timp, cerem autorităților să aplice aceste măsuri proporțional, dar și cu fermitatea necesară nevoilor reale. Cu o capacitate de testare limitată comparativ cu alte state și cu un prim set de măsuri mai degrabă blânde, în acest moment suntem în situația de a ne baza în continuare pe buna-credință a cetățenilor în ceea ce privește consemnarea voluntară la domiciliu a celor care nu au activități critice.”, se arată în postare.

Mai mult, liderul USR a atras atenția asupra principalelor măsuri care pot limita impactul epidemiei de COVID-19.

„Distanțarea socială, eliminarea contactelor sociale neobligatorii și regulile de igienă sunt singurele modalități prin care putem limita impactul epidemiei. De asemenea, solicităm guvernului să supravegheze atent achizițiile publice. Guvernul trebuie să se asigure că achizițiile vor fi făcute exclusiv pentru a răspunde solicitărilor sistemului medical, iar decretarea stării de urgență nu va fi folosită pentru a se încheia contracte care nu au legătură cu obiectul măsurii anunțate de președinte.

Cerem, de asemenea, ca personalul medical să primească o atenție specială în aceste zile - atât din punct de vedere al compensării pentru efortul depus, cât și din punct de vedere al protecției de care trebuie să beneficieze. Insistăm asupra acestui aspect în contextul tot mai multor mesaje venite de la medici care avertizează că în spitale nu există echipamentele necesare pentru protejarea celor aflați în linia întâi a luptei cu COVID-19.

Nu este singura criză prin care au trecut românii, dar este cea mai gravă trăită de această generație. Solidaritatea și încrederea în noi înșine ne vor ajuta să trecem și peste aceste momente respectându-ne și respectând regulile.”, mai scrie Dan Barna.

USR va vota în Parlament pentru aprobarea decretului privind instituirea stării de urgență. Înțelegem și sprijinim...

Publicată de Dan Barna pe Luni, 16 martie 2020

 

 

×