x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dăncilă: Am luat decizia de a nu ne prezenta la votul de învestitură a noului guvern

Dăncilă: Am luat decizia de a nu ne prezenta la votul de învestitură a noului guvern

15 Oct 2019   •   18:49
Dăncilă: Am luat decizia de a nu ne prezenta la votul de învestitură a noului guvern

PSD a luat decizia de a nu se prezenta în Parlament la votul de învestitură a noului guvern, a declarat, marţi, preşedintele PSD, Viorica Dăncilă.

„Am luat decizia de a nu ne prezenta la votul de învestitură a noului guvern. (...) În eventualitatea unui consens şi a trecerii guvernului, PSD nu se va opune niciunei măsuri care va aduce beneficii românilor”, a arătat ea, într-o declaraţie de presă susţinută la sediul central al partidului.

„Aşteptăm partidele care au votat demiterea guvernului să vină şi să îşi asume responsabilitatea guvernării. Să vină cu programul, cu viziunea şi cu bugetul. Orice întârziere şi orice pierdere de timp este o bătaie de joc la adresa românilor, pentru care vor fi taxaţi la vot, împreună cu preşedintele în funcţie, acest părinte spiritual al guvernului fără miniştri şi fără program. În calitate de preşedinte al PSD şi în urma discuţiilor purtate cu preşedinţii organizaţiilor judeţene, am luat decizia de a nu ne prezenta la votul de învestitură a noului guvern. Cum şapte bărbaţi, incluzând şi preşedintele României - de fapt preşedintele de facto al PNL -, au făcut efortul de a dărâma acest guvern, mă aştept ca aceiaşi şapte bărbaţi să îşi asume responsabilitatea de a crea majoritatea pentru trecerea noului guvern”, a afirmat Dăncilă, la sediul central al PSD.

Ea a adăugat că preşedintele Klaus Iohannis „va deconta” alături de guvern „orice măsură luată împotriva românilor”.

„În eventualitatea unui consens şi a trecerii guvernului, vă asigur că PSD nu se va opune niciunei măsuri care ar aduce beneficii românilor. Îmi voi încheia mandatul de prim-ministru având convingerea că mă pot uita în ochii fiecărui român, ştiind că nu am luat nicio decizie împotriva lor. Sper ca şi viitorul guvern să îşi asume responsabilitatea de a nu lucra împotriva pensionarilor, a mamelor, a salariaţilor, a tinerilor antreprenori, fermierilor, IMM-urilor, specialiştilor din IT”, a spus Dăncilă.

„Îl chem în faţa românilor pe candidatul Iohannis, la o confruntare unu la unu”

Preşedintele PSD a mai anunţat că îl invită pe preşedintele Klaus Iohannis la o confruntare „unu la unu”.

„S-a dovedit foarte eficient în a coaliza partidele pentru a da jos Guvernul. Îl aşteptăm să facă dovadă de aceeaşi eficienţă şi la votul guvernului său. Este foarte eficient în a imagina scenarii şi războaie cu PSD. Însă când vine vorba de guvernarea ţării şi exercitarea atribuţiilor constituţionale, de şef al statului, eşuează pe toată linia. Pentru dărâmarea acestui guvern, fără a exista o soluţie de înlocuire, şi pentru toată lipsa de responsabilitate arătată în ultima perioadă, îl chem în faţa românilor pe candidatul Iohannis la o confruntare unu la unu”, a declarat Dăncilă.

Marţi, preşedintele Klaus Iohannis l-a desemnat pe liderul PNL, Ludovic Orban, în funcţia de prim-ministru.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Viorica Dăncilă