x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dăncilă: Conducerea CNAIR a blocat în mod nejustificat evoluţia unor proiecte

Dăncilă: Conducerea CNAIR a blocat în mod nejustificat evoluţia unor proiecte

09 Iul 2019   •   15:08
Dăncilă: Conducerea CNAIR a blocat în mod nejustificat evoluţia unor proiecte

Conducerea Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a blocat în mod nejustificat evoluţia unor proiecte, a declarat prim-ministrul Viorica Dăncilă, care a amintit că a cerut demiterea din funcţie a şefului CNAIR, Narcis Neaga.

"Este foarte important ca avansul economic să fie susţinut de implementarea proiectelor de investiţii, atât de necesare pentru dezvoltarea economiei. Am primit o analiză detaliată a stadiului proiectelor de infrastructură, iar rezultatele nu au fost deloc mulţumitoare. Conducerea Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a blocat în mod nejustificat evoluţia unor proiecte", a spus Viorica Dăncilă, marţi, în debutul şedinţei Executivului.

Premierul a dat ca exemplu autostrada Sibiu - Piteşti, secţiunea 4, care "avea documentaţia gata din luna mai a anului 2018", însă "actualul management a anulat-o şi timp de mai bine de un an nu a făcut niciun demers pentru promovarea investiţiei".

"Un alt exemplu îl reprezintă secţiunile 3 şi 4 aferente drumului expres Craiova - Piteşti ale căror proceduri de proiectare şi execuţie sunt blocate de către CNAIR, deşi documentaţia este definitivată încă din anul 2017. Aceeaşi conducere a CNAIR şi-a asumat termene total nerealiste în cazul finalizării proiectelor şi a dezinformat cu privire la stadiul şi evoluţia unor investiţii majore. Mă refer la deschiderea integrală a circulaţiei pe autostrada Sibiu - Nădlac, precum şi la realizarea a 180 de kilometri de autostradă până la finalul acestui an", a precizat Dăncilă.

Prim-ministrul a punctat că "blocajele şi întârzierile înregistrate în evoluţia proiectelor arată clar lipsa de interes pentru aceste obiective foarte importante pentru România".

"Din acest motiv am cerut demiterea directorului general interimar al CNAIR. Aşa cum am spus, nu mai accept niciun fel de întârziere în implementarea proiectelor de investiţii nici din partea autorităţilor şi nici din partea constructorilor. Domnule ministru Răzvan Cuc, am încredere că vă veţi implica în continuare în monitorizarea atentă a proiectelor, astfel încât investiţiile în infrastructură să se realizeze în termene cât mai scurte", a transmis premierul. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Viorica Dăncilă narcis neaga