x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dăncilă: Dacă moţiunea nu va trece, săptămâna viitoare venim cu remanierea

Dăncilă: Dacă moţiunea nu va trece, săptămâna viitoare venim cu remanierea

07 Oct 2019   •   17:55
Dăncilă: Dacă moţiunea nu va trece, săptămâna viitoare venim cu remanierea

Premierul Viorica Dăncilă, liderul PSD, a anunţat luni că în cazul în care moţiunea de cenzură nu va trece, se va prezenta în Parlament, săptămâna viitoare, cu remanierea şi cu program de guvernare adaptat.

"Dacă moţiunea nu va trece, săptămâna viitoare venim cu remanierea şi atunci adaptăm şi programul de guvernare. Anumite lucruri sunt deja depăşite. Vom scoate ceea ce s-a realizat, ceea ce din punct de vedere al timpului nu ne mai permite să le realizăm până la sfârşitul anului şi vom merge anul viitor. Vom lua fiecare măsură din programul de guvernare care ne-a rămas şi binenînţeles că trebuie să adaptăm la ceea ce aşteaptă populaţia de la noi şi vom veni şi cu câteva măsuri suplimentare pentru populaţie", a afirmat Dăncilă, luni, la Senat.

Potrivit premierului, moţiunea de cenzură "nu va trece".

"Moţiunea nu va trece. Să nu luăm în calcul acest scenariu. Eu cred că faptul că moţiunea nu va trece este un lucru de echipă. Nu este meritul meu, nu este meritul conducerii partidului, este meritul tuturor, este meritul parlamentarilor care au înţeles că România are nevoie stabilitate şi predictibilitate în perioada următoare", a adăugat Dăncilă.

Ea a precizat că parlamentarii PSD vor fi în sală la dezbaterea moţiunii, dar nu vor vota, subliniind că prezenţa nu este obligatorie.

Întrebată dacă vor exista sancţiuni pentru parlamentari PSD care au semnat pentru moţiunea de cenzură sau vor vota pentru aceasta, Dăncilă a spus: "Nu se pune problema de sancţiune. Sunt convinsă că cea mai dură sancţiune va fi din partea populaţiei. Gândiţi-vă că fiecare a candidat şi a obţinut funcţia de senator sau deputat susţinut de cetăţenii din judeţul respectiv. Va trebui în momentul în care se întorc acasă să le explice de ce au votat această moţiune, dacă se vor măsuri de austeritate în următoarea perioadă, ei sunt parte a acestor măsuri pentru că au votat pentru dărâmarea acestui Guvern". AGERPRES

×
Subiecte în articol: Viorica Dăncilă