x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dăncilă despre acuzaţiile lui Barna că DLAF acţionează la comanda PSD: Nu am făcut şi nu o să fac aşa ceva

Dăncilă despre acuzaţiile lui Barna că DLAF acţionează la comanda PSD: Nu am făcut şi nu o să fac aşa ceva

18 Oct 2019   •   18:26
Dăncilă despre acuzaţiile lui Barna că DLAF acţionează la comanda PSD: Nu am făcut şi nu o să fac aşa ceva

Preşedintele PSD, premierul demis Viorica Dăncilă, a negat vineri veridicitatea afirmaţiilor liderului USR, Dan Barna, care a solicitat Departamentului pentru Lupta Antifraudă (DLAF) să transmită la DNA toate documentele care îl vizează, acuzând folosirea informaţiilor dintr-o anchetă jurnalistică în scop politic.

„La aşa ceva nici nu pot să răspund. În niciun caz nu am făcut sau nu o să fac aşa ceva, dimpotrivă, le-am urat tuturor candidaţilor succes şi nu am fost niciodată adeptul unor astfel de măsuri, cu atât mai puţin să fac eu aşa ceva”, a declarat Dăncilă la Braşov.

Preşedintele USR a anunţat vineri că a solicitat DLAF să transmită la DNA toate documentele care îl vizează şi a acuzat folosirea informaţiilor dintr-o anchetă jurnalistică în scop politic.

Dan Barna le-a cerut susţinătorilor săi, într-o postare pe Facebook, să se abţină de la atacuri împotriva jurnaliştilor de la Rise Project, autorii unei investigaţii jurnalistice referitoare la proiectele cu finanţare europeană în care a fost implicat în trecut.

El a acuzat DLAF, care a confirmat că face verificări preliminare în cazul său, că acţionează la comanda PSD.

„Într-un guvern în care ministrul Transporturilor cere avioanelor să nu zboare, cere companiei TAROM să nu mai ridice avioanele de la sol, se îndoieşte cineva că doamna Dăncilă ar avea vreo problemă să îi ceară lui Toni Greblă să se ocupe, să verifice puţin cu antifrauda? Deci suntem în campanie electorală pentru prezidenţiale. E clar că discutăm în această cheie şi nu vreau să fiu verificat de doamna Dăncilă. Este ridicol şi absurd. Sunt total transparent, total deschis, dar vreau ca verificarea să fie făcută de o instituţie care nu este subordonată politic unui contracandidat direct. E foarte simplu. (...) Sunt foarte mândru de activitatea mea de consultant, nu este nimic ascuns şi nimic ilegal în această activitate. Dar am o aşteptare legitimă ca verificările să fie făcute de o instituţie independentă politic în campania electorală”, a spus liderul USR.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Viorica Dăncilă