x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dăncilă: Nu există să nu intrăm în turul doi, sunt singurul contracandidat al lui Iohannis

Dăncilă: Nu există să nu intrăm în turul doi, sunt singurul contracandidat al lui Iohannis

03 Noi 2019   •   13:13
Dăncilă: Nu există să nu intrăm în turul doi, sunt singurul contracandidat al lui Iohannis

Candidatul PSD la alegerile prezidenţiale, premierul demis Viorica Dăncilă, a declarat duminică, la Focşani, că pentru ea nu există varianta să nu intre în turul doi al alegerilor, adăugând că este "singurul contracandidat al lui Klaus Werner Iohannis", iar ceilalţi candidaţi sunt "soldaţi disciplinaţi" ai acestuia pentru că i-au ascultat ordinele "atunci când le-a spus să voteze moţiunea de cenzură".


"Nu există nu intrăm în turul doi. Nu există pentru că sunt singurul contracandidat al lui Klaus Werner Iohannis, pentru că ceilalţi am văzut că au ascultat ordinele candidatului Iohannis atunci când le-a spus să voteze moţiunea de cenzură. Cei care ascultă ordinele nu pot fi contracandidaţi, decât poate soldaţi disciplinaţi", a răspuns Dăncilă, fiind întrebată de presă dacă are de gând să îşi dea demisia din funcţia de preşedinte al PSD în caz că nu va intra în turul doi al prezidenţialelor.

De asemenea, ea a fost întrebată şi cât de încrezătoare este că va intra în turul doi. "Sunt încrezătoare în susţinerea poporului român şi atâta timp cât crezi în oameni, crezi şi în posibilităţile tale", a spus Dăncilă.

Candidatul PSD a mers duminică la prânz la o biserică din Focşani, Catedrala Sf Parascheva, unde a aprins mai multe lumânări. La ieşirea din biserică, un ziarist a întrebat-o pe Dăncilă dacă a aprins o lumânare şi pentru Klaus Iohannis. "Da. Să îi dea Dumnezeu gândul cel bun şi să voteze Viorica Dancilă", a răspuns liderul PSD.

Totodată, Dăncilă a fost întrebată de către un reprezentant al presei şi cum îşi va îndeplini, în caz că va fi aleasă, atribuţiile în privinţa politicii externe, în condiţiile în care nu vorbeşte nicio limbă străină şi "nici cu româna nu prea se descurcă". "Să ştiţi că să jigneşti este atributul oamenilor slabi care nu au argumente", a mai răspuns Dăncilă.

Însoţită de ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, şi de către preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, candidatul PSD a vizitat duminică dimineaţă târgul din localitatea Dumbrăveni, unde a fost întâmpinată cu pâine şi sare şi a făcut şi o baie de mulţime printre oamenii care au dorit să dea mâna cu ea. Dăncilă a stat de vorbă cu agricultorii şi le-a promis acestora că PSD va continua să susţină programele de sprijin pentru agricultori, cum ar fi cel referitor la cultivarea şi comercializarea roşiilor româneşti produse în sere, în sezonul rece. De altfel, ea a cumpărat şi o plasă de roşii de la unul dintre producători, venit din celebra localitate de legumicultori Matca, din judeţul Galaţi.

Ea le-a mai vorbit oamenilor şi despre investiţiile făcute de guvernarea PSD în dezvoltarea infrastructurii necesare agricultorii şi a dat ca exemplu pentru Vrancea reluarea lucrărilor la Canalul Siret - Bărăgan.

Candidatul PSD a mai vizitat duminică, la Focşani, şi Piaţa Moldova, de unde a cumpărat lapte şi caşcaval, pe care a ţinut să le plătească, deci comercianţii i le oferiseră cadou. În timpul vizitei în piaţa din Focşani, Dăncilă a fost apostrofată de către un protestatar, care i-a strigat că "PSD a dus ţara de râpă", el venind îmbrăcat cu o geacă pe care îşi lipise un afiş ironic la adresa candidatului social-democrat.

Viorica Dăncilă a mai avut duminică şi o întâlnire de lucru cu membrii de partid din organizaţia judeţeană Vrancea, iar în cursul după-amiezii va vizita Spitalul Judeţean din Focşani, iar apoi va merge să depună coroane de flori la Mausoleul de la Mărăşeşti. AGERPRES 

×
Subiecte în articol: Viorica Dăncilă