x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Iohannis, despre COVID: Testarea se face la persoana suspectă de infecție, nu la tot poporul

Iohannis, despre COVID: Testarea se face la persoana suspectă de infecție, nu la tot poporul

28 Apr 2020   •   19:50
Iohannis, despre COVID: Testarea se face la persoana suspectă de infecție, nu la tot poporul

Președintele Klaus Iohannis a declarat, marți, că, așa cum recomandă Organizația Mondială a Sănătății (OMS), testarea se face la persoanele suspecte de infecție, nu în masă, așa cum cer „foarte mulți participanți la discuția publică”. Șeful statului spune că a cerut creșterea capacității de testare.

„La începutul epidemiei, capacitatea de testare a fost de câteva zeci de testări pe zi, s-a ajuns la câteva sute și acum suntem aproape de 10.000, într-o lună și jumpătate. (...) Ministerul Sănătății, în special ministrul Tătaru, s-a mișcat foarte bine aici și a luat toate măsurile ca să creștem capacitatea de testare. Nu suntem în coada Europei, suntem la un nivel acceptabil pentru populația României. Nu putem compara 100.000 în Germania cu ce avem în România, pentru că populația Germaniei e cu mult mai mare față de cea a României”, a afirmat, într-o conferință de presă, șeful statului.

Klaus Iohannis a spus, în acest context, că „sunt foarte mulți participanți la discuția publică care solicită testări în masă”.

„Avem comunicări de la Organizația Mondială a Sănătății că nu prea face sens, că nu prea are rost să facem testări în masă. Testările trebuie făcute la persoanele care prezintă un risc sau care sunt suspecte de infecție. Testarea se face la persoana suspectă de infecție, nu la tot poporul. Totuși, am solicitat să avem un număr mai mare de testări pe zi, inclusiv în perioada când epidemia va bate în retragere. Cu cât mai multe testări sunt posibile, cu atât mai siguri putem fi că persoanele suspecte de infecție vor fi testate”, a adăugat președintele României.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis