x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Iohannis, reacție la votul pro-Kovesi din Consiliul UE: O victorie importantă pentru România

Iohannis, reacție la votul pro-Kovesi din Consiliul UE: O victorie importantă pentru România

19 Sep 2019   •   15:18
Iohannis, reacție la votul pro-Kovesi din Consiliul UE: O victorie importantă pentru România

Preşedintele Klaus Iohannis afirmă că votul în COREPER privind candidatura Laurei Codruţa Kovesi pentru funcţia de procuror-şef european reprezintă o victorie importantă pentru România, el arătând că Guvernul PSD a încercat să blocheze această candidatură.

"Salut votul acordat astăzi în reuniunea Comitetului Reprezentanţilor Permanenţi ai guvernelor statelor membre pe lângă Uniunea Europeană (COREPER), prin care s-a exprimat un sprijin larg în favoarea candidaturii doamnei Laura Codruţa Kovesi pentru poziţia de procuror-şef al Parchetului European. Mă bucur că votul acordat de statele membre ale Uniunii Europene a fost unul substanţial, fapt care confirmă aprecierea pentru pregătirea, experienţa şi competenţa doamnei Kovesi. Rezultatul de astăzi reprezintă o victorie importantă pentru România, cu atât mai mult cu cât a fost obţinut în pofida faptului că Guvernul PSD a încercat permanent să blocheze candidatura unui profesionist, recunoscut pentru lupta sa împotriva corupţiei şi în apărarea statului de drept", spune Iohannis, într-o declaraţie de presă referitoare la votul primit de Kovesi în reuniunea COREPER.

El subliniază că, aşa cum a acţionat în acest caz, va continua să sprijine "români integri, competenţi şi profesionişti în funcţii de conducere la nivelul instituţiilor Uniunii Europene". AGERPRES

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis