x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Iohannis se teme de o moțiune de cenzură

Iohannis se teme de o moțiune de cenzură

de Ion Alexandru    |    20 Mai 2020   •   09:55
Iohannis se teme de o moțiune de cenzură

În ciuda activității benigne a PSD din Parlament, în raport cu Guvernul Orban, la Palatul Cotroceni există temerea unei iminente moțiuni de cenzură împotriva Executivului liberal. Președintele Klaus Iohannis a ieșit, ieri, într-o scurtă declarație de presă, avertizând că „Depunerea unei moțiuni de cenzură în această perioadă este o dovadă de maximă iresponsabilitate”. Șeful statului a precizat că „PSD este preocupat, astfel, doar de ceea ce știe să facă mai bine, de jocuri politice și combinații meschine cu scopul de a da jos un guvern angrenat într-o bătălie contra timp pentru protejarea vieții și sănătății oamenilor”.

În opinia lui Klaus Iohannis, PSD își dorește pentru România o criză politică profundă suprapusă peste o criză sanitară. „Este aproape de neimaginat cum ar fi arătat țara noastră în această perioadă cu un guvern PSD în funcție. România, dragii mei, nu mai poate rămâne blocată în trecut. România are nevoie de resetare și de reconstrucție”. A mai adăugat acesta.

Reacția președintelui vine în contextul în care, pe scena politică, în ultimele săptămâni este propagată informația conform căreia PSD, Pro România, ALDE și chiar UDMR ar urma să inițieze și să voteze demiterea Cabinetului Orban. Dacă ALDE și Pro România își doresc cât mai grabnic un asemenea demers, PSD, prin liderul interimar, Marcel Ciolacu, lasă de înțeles că o astfel de acțiune ar putea avea loc după ridicarea stării de alertă.

 

 

×