x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Klaus Iohannis, despre depășirea deficitului bugetar: „Situaţia este clară, depăşim sigur 4 la sută deficit”

Klaus Iohannis, despre depășirea deficitului bugetar: „Situaţia este clară, depăşim sigur 4 la sută deficit”

26 Noi 2019   •   12:33
Klaus Iohannis, despre depășirea deficitului bugetar: „Situaţia este clară, depăşim sigur 4 la sută deficit”
Sursa foto: Lucian Alecu

Klaus Iohannis a anunţat că deficitul va fi cu siguranţă mai mare de 4 la sută din PIB pe 2019, dar şi că pentru 2020 va fi destul de greu ca bugetul să se menţină în deficitul de 3 la sută, impus de UE. 

"Pentru pensii  nu au fost prevăzuţi bani, la fel şi pentru alte domenii unde nu au mai fost făcute plăţi de mult timp. Rectificarea este obligatorie şi situaţia este clară, depăşim sigur 4 la sută deficit. Creşterea salariului minim este o necesitate şi ea se va realiza, dar despre asta vă vor spune mai multe cei din Guvern. Le-am discutat, pentru că am vrut să fiu informat de la sursă despre aceste lucruri. 

Am discutat şi despre bugetul pe 2020, nu ştiu dacă se va putea ajunge cu deficitul în marja de 3 la sută. Probabil la finanţe se va lucra în continuare pe buget, dar trebuie să fim realişti. Guvernele de până acum au făcut tot felul de promisiuni, s-au stabilit prin lege tot felul de majorări care nu pot fi neglijate sau ignorate. Pe de altă parte, este nevoie de reluarea unui program serios naţional de investiţii publice care cu siguranţă va ajuta economia. Din acest punct de vedere, ecuaţia bugetului este una complicată", a spus Klaus Iohannis la Cotroceni citat de Antena 3

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis