x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Nelu Tătaru, despre motivele pentru care sistemul medical românesc a ajuns la o funcționare slabă

Nelu Tătaru, despre motivele pentru care sistemul medical românesc a ajuns la o funcționare slabă

09 Apr 2020   •   16:51
Nelu Tătaru, despre motivele pentru care sistemul medical românesc a ajuns la o funcționare slabă

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, joi, la sediul UNIFARM, că sistemul medical românesc a ajuns la o funcționare slabă din cauza managementului defectuos, a subfinanțării, cât și din cauza implicării incomplete a administrației locale și a personalului.

Pe de altă parte, ministrul Sănătății a afirmat că nu există, momentan, scenarii „foarte rele” potrivit cărora sistemul sanitar să nu poată suporta cazurile de persoane infectate cu noul coronavirus.

În plus, întrebat ce a dus la o funcționare slabă a sistemului medical, Nelu Tătaru a spus că sunt mai multe cauze. „Un management defectuos, o subfinanţare cronică. Dacă mă întrebaţi pe mine, la managementul pe care l-am avut orice finanţare ar fi fost considerată subfinanţare. La o implicare poate nu completă a tuturor forţelor - că este administraţie locală, că este personal sau că este opinie publică", a afirmat acesta.

Nelu Tătaru a mai afirmat că la finalul pandemiei de coronavirus fiecare spital va fi „reevaluat”.

×