x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Nicușor Dan, despre bugetul Primăriei Capitalei: Primarul PSD Firea a cheltuit în patru ani bugetul pe cinci ani

Nicușor Dan, despre bugetul Primăriei Capitalei: Primarul PSD Firea a cheltuit în patru ani bugetul pe cinci ani

04 Aug 2020   •   13:09
Nicușor Dan, despre bugetul Primăriei Capitalei: Primarul PSD Firea a cheltuit în patru ani bugetul pe cinci ani
Sursa foto: Lucian Alecu

Deputatul Nicușor Dan, candidat la Primăria Capitalei, a afirmat, marți, în cadrul unei conferințe de presă, în fața sediului PMB, că primarul general Gabriela Firea a cheltuit în patru ani bugetul pe cinci ani al Capitalei. 

„Se pare că datoria curentă a Primăriei, la sfârşit de 2020, este de 3,7 miliarde de lei. Asta înseamnă că primarul PSD Firea a cheltuit în patru ani bugetul pe cinci ani. Asta înseamnă că datoria curentă a Primăriei Capitalei este bugetul pe anul următor, pe care l-a îndatorat", a declarat Nicușor Dan. 

De asemenea, Nicușor Dan a mai afirmat că primarul Capitalei a dus atât traficul, cât și finanțele publice „într-un blocaj complet”. 

„Te întrebi cum e posibil ca un oraş, o Primărie, care are un buget de aproape 1 miliard de euro, să intre în faliment. Primarul Firea dă vina pe alţii, ca de obicei, încearcă să spună că afacerea Constanda este cauza acestui faliment. Nu este adevărat: Primăria Capitalei este în faliment de multă vreme, oricând ANAF ar fi putut să-i închidă conturile, să ceară insolvenţa STB-ului, oricând ELCEN-ul ar fi putut să ceară insolvenţa Termoenergetica. La sfârşitul lui 2019, datoriile curente ale Primăriei Capitalei erau 1,5 miliarde de lei datorii comerciale şi 1,5 miliarde de lei datorii către stat", a mai spus candidatul la Primăria Capitalei. 
 

×
Subiecte în articol: nicusor dan gabriela firea