x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Nicuşor Dan răspuns categoric pentru Vlad Voiculescu: Sunt un om de onoare, nu trebuie angajamente scrise

Nicuşor Dan răspuns categoric pentru Vlad Voiculescu: Sunt un om de onoare, nu trebuie angajamente scrise

07 Ian 2020   •   16:19
Nicuşor Dan răspuns categoric pentru Vlad Voiculescu: Sunt un om de onoare, nu trebuie angajamente scrise

Nicuşor Dan, candidat independent la Primăria Municipiului Bucureşti susţinut de USR, a declarat că opoziţia trebuie să aibă un candidat unic la PMB, iar dacă acela nu va fi el se va retrage din cursă, afirmând că nu trebuie să existe angajamente scrise în acest sens.


Reacţia acestuia vine după ce candidatul PLUS pentru Primăria Capitalei, Vlad Voiculescu, a declarat, marţi, că îl va susţine pe Nicuşor Dan dacă acesta din urmă ar câştiga alegerile din cadrul Alianţei USR PLUS, dar a menţionat că îi cere acelaşi lucru şi îl invită să semneze un acord în acest sens.

"Pe această chestiune cred că am dovedit în toată activitatea mea publică faptul că sunt un om de onoare şi că ceea ce spun şi fac, nu cred că trebuie angajamente scrise. (...) Am spus încă de acum un an că, în ipoteza foarte probabilă că vom avea alegeri într-un singur tur, opoziţia trebuie să aibă un candidat unic, că trebuie să existe nişte metode acceptate de toată lumea prin care acest candidat unic să fie desemnat şi că, în ipoteza în care opoziţia va avea un candidat unic şi nu voi fi eu acela, nu o să candidez", a spus Nicuşor Dan, într-o conferinţă de presă.

Întrebat de jurnalişti când se va stabili candidatul unic, el a afirmat că foarte probabil campania de strângere de semnături va începe între 1 şi 15 martie, deci ar trebui ca la începutul lunii martie candidaţii care sunt sprijiniţi de partide să înceapă împreună cu acestea să strângă semnături.

"Avem două luni pentru a desemna aceşti candidaţi. Eu am mai propus, fie că e vorba doar de o competiţie în interiorul alianţei, fie că e vorba de o competiţie în întreaga opoziţie, să existe mari dezbateri pe programe", a declarat Nicuşor Dan.

Întrebat dacă au existat discuţii cu liberalii, de exemplu, pentru un candidat unic al dreptei, el a răspuns: "Am avut discuţii cu toate cele patru partide de opoziţie şi am sprijinul formal şi oficial al USR".

Totodată, el a arătat că nu s-a răzgândit în ceea ce priveşte înscrierea în USR. "Nu, e o decizie pe care am luat-o acum 2 ani şi jumătate pe nişte principii, nu s-a schimbat nimic de atunci", a dat asigurări Nicuşor Dan.

Acesta a spus că într-o singură situaţie ar renunţa la candidatură - cea în care opoziţia să aibă un candidat unic care să nu fie el, caz în care îl va susţine pe acel candidat.

Nicuşor Dan a mai declarat că ar vrea să-i convingă pe cei de la PNL să-l susţină.

"Mi-aş dori, am avut discuţii cu partidele de opoziţie, cred că, în ipoteza în care rămânem la un singur tur, e un avantaj faptul că sunt independent, pentru că partidele de opoziţie vor fi într-o competiţie pentru alegerile parlamentare şi atunci, fiind forţate să aibă un candidat unic, e mai simplu pentru ele să susţină un independent decât să susţină un candidat al unui alt partid cu care sunt în competiţie pentru alegeri parlamentare", consideră Nicuşor Dan.

Întrebat dacă vede posibile alegeri cu un candidat unic din partea dreptei, care să fie suficient de puternic pentru a o învinge pe Gabriela Firea, el a fost de părere că, pentru a câştiga scrutinul, trebuie întrebaţi bucureştenii, iar metoda ştiinţifică e sondajul.

"Chestiunea fundamentală, în opinia mea, e ca partidele actualmente de opoziţie în Bucureşti care vor avea majoritatea în Consiliul General şi în consiliile locale ale sectoarelor în mandatul următor să agreeze încă din acest moment un program comun pentru a schimba chestiunile esenţiale din administraţia din Bucureşti, pentru că situaţia administraţiei publice din Bucureşti e dezastruoasă", a adăugat Nicuşor Dan. 

www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: nicusor dan