x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Orban dă vina pe Dragnea. Birchall vrea capul lui Dorneanu

Orban dă vina pe Dragnea. Birchall vrea capul lui Dorneanu

de Ion Alexandru    |    06 Mai 2020   •   08:24
Orban dă vina pe Dragnea. Birchall vrea capul lui Dorneanu

Decizia CEDO redeschide frontal lupta politică, readucând în discuție teme precum “lupta împotriva corupției” și “Liviu Dragnea”. Premierul Ludovic Orban, nu în calitatea sa guvernamentală, ci în aceea de președinte PNL, a declarat, ieri, că “decizia de revocare din funcție a Laurei Codruța Kovesi a fost luată de CCR pe baza unor raportări subiective, dominate de influența de la acel moment a lui Liviu Dragnea și a PSD”.

“Consider imperativ ca judecătorii CCR să reanalizeze și să revizuiască decizia referitoare la obligarea Președintelui României de a emite un decret întocmai cum consideră Curtea Constituțională, întrucât aceasta reprezintă o intruziune de neacceptat în atribuțiile șefului statului. (…) România are nevoie de o Curte Constituțională credibilă, nu de un număr de indivizi care se află în permanentă complicitate cu PSD. În același timp, PSD se face vinovat de condamnarea României la CEDO, de punerea la colț într-un mod complet nedrept. Toți aceia din PSD care au pledat cauza lui Liviu Dragnea, care au militat împotriva statului de drept și a independenței justiției, astăzi trebuie să părăsească scena politică”, a precizat Orban.

La rândul ei, fosta ministră a Justiției, Ana Birchall, cere decapitarea CCR. “Solicit ca toți cei care au susținut și au votat pentru această decizie: Dorneanu (fiind și raportor) Varga, Pivniceru și Lăzăroiu să își dea demisia de onoare cu scuzele cuvenite românilor. Este singurul gest care poate șterge rușinea abătută asupra CCR”, scrie aceasta pe Facebook.

×