x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Orban: De fiecare dată când voi fi chemat în faţa Parlamentului mă voi prezenta

Orban: De fiecare dată când voi fi chemat în faţa Parlamentului mă voi prezenta

26 Noi 2019   •   15:27
Orban: De fiecare dată când voi fi chemat în faţa Parlamentului mă voi prezenta

Premierul Ludovic Orban, preşedinte al PNL, a declarat marţi că de fiecare dată când va fi chemat în faţa Parlamentului se va prezenta, susţinând că senatorul PSD Titus Corlăţean îşi continuă campania electorală "răspăruind şi interpretând" declaraţia sa de la Congresul PPE de la Zagreb.

"Sunt un premier care respect Parlamentul. De fiecare dată când voi fi chemat în faţa Parlamentului, pe orice procedură parlamentară, mă voi prezenta în faţa Parlamentului. Chiar mă bucură dacă domnul Corlăţean vrea să îşi continue campania electorală răspăruind şi interpretând într-un mod cu totul şi cu totul lipsit de noimă şi de logică un discurs pe care l-am rostit la Congresul PPE, care a fost un discurs foarte apreciat de toţi partenerii noştri din PPE", a afirmat Orban, după şedinţa Biroului Executiv al PNL.

Marţi, Biroul permanent al Senatului a amânat luarea unei decizii privind audierea, în Parlament, a premierului Ludovic Orban pe tema declaraţiilor sale de la Zagreb.

Titus Corlăţean a susţinut că există o preocupare serioasă în PSD cu privire la aceste declaraţii.

"La nivelul PSD şi la nivelul grupului PSD din Senat există o foarte serioasă preocupare faţă de declaraţiile premierului Orban la Congresul PPE, care dau o cu totul altă lumină asupra raţiunii schimbării Guvernului din România, pentru că o majoritate în Comisia Europeană înseamnă balanţă de putere, înseamnă decizie asupra bugetului, asupra banilor, înseamnă putere şi influenţă. Deci raţiunile pe care domnul premier Orban le-a prezentat sunt de cu totul altă natură decât cele fireşti, democratice - o moţiune de cenzură în Parlament. Astăzi s-a luat decizia amânării pentru perioada următoare, pentru o mai bună pregătire a acestui exerciţiu, care este un exerciţiu politic parlamentar important", a declarat senatorul PSD Titus Corlăţean, vicepreşedinte al Senatului. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban