x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Orban spune că modificarea legislaţiei privind pensiile nu va avea loc peste noapte, ci va fi un proiect bine făcut

Orban spune că modificarea legislaţiei privind pensiile nu va avea loc peste noapte, ci va fi un proiect bine făcut

12 Dec 2019   •   14:54
Orban spune că modificarea legislaţiei privind pensiile nu va avea loc peste noapte, ci va fi un proiect bine făcut

Premierul Ludovic Orban a declarat joi că modificarea legislaţiei din domeniul pensiilor "nu va avea loc peste noapte", ci vor fi făcute analize şi vor avea loc dezbateri pentru un proiect "care să stea în picioare".

Întrebat, la Parlament, de ce Guvernul nu şi-a asumat răspunderea pe legea pensiilor, în condiţiile în care PNL a susţinut în repetate rânduri abrogarea pensiilor speciale, Ludovic Orban a spus: "În programul de guvernare există un punct legat de pensii, în care ne propunem nu să modificăm legea peste noapte, aşa cum a făcut PSD, ci să generăm o echipă largă, care să analizeze serios legislaţia în domeniul pensiilor, care să aibă posibilitatea să facă analize, studii, cercetări, de la analize comparative cu sistemele de pensii din alte ţări, să facă prognoze pe termen mediu şi lung cu privire la sustenabilitatea pensiilor. Şi vom veni cu un proiect de lege, dar cu un proiect bine făcut".

El a reiterat că decizia politică a PNL este foarte clară: liberalii susţin "principiul contributivităţii care să stea la baza calculului pensiilor".

"Preferăm să gândim 6, 9, 10 luni, să venim cu un proiect de lege care stă în picioare, să măsurăm de şapte ori şi să tăiem o dată, decât să facem aşa cum a făcut PSD, care a scos din joben tot felul de acte normative, tot felul de plăţi pentru care nu exista niciun fel de justificare, aşa cum au făcut şi la Comisia de muncă, în care au revenit la sistemul de pensionare raportat la salariul brut şi nu la salariul net. Decizia politică a PNL este foarte clară: noi susţinem principiul contributivităţii ca principiul ce trebuie să stea la baza calculului pensiilor şi susţinem ca sistem de pensii diferenţiat pensiile de serviciu ale cadrelor militare", a completat premierul. AGERPRES

×
Subiecte în articol: ludovic orban