x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Parlamentul a votat, în unanimitate, Decretul prezidențial privind starea de urgență

Parlamentul a votat, în unanimitate, Decretul prezidențial privind starea de urgență

de Ion Alexandru    |    20 Mar 2020   •   08:41
Parlamentul a votat, în unanimitate, Decretul prezidențial privind starea de urgență

Parlamentul a aprobat, ieri,  într-o ședință online, decretul emis la începutul acestei săptămâni de președintele  Klaus Iohannis privind starea de urgență. Au fost 445 de voturi „pentru", aleșii fiind de acord cu decretul președintelui. Nu au fost niciun vot împotrivă și nicio abținere.

Așa cum “Jurnalul” a arătat deja, deputații și senatorii nu au putut aduce modificări decretului, iar recomandările și observațiile acestora au fost trimise Palatului Cotroceni și Palatului Victoria.  În sala de plen au fost prezenți doar conducerea Camerei Deputaților și Senatului și câte un reprezentant al Opoziției din Birourile Permanente. Liderii grupurilor parlamentare au putut interveni online în timpul ședinței.  Votul deputaţilor şi senatorilor s-a exercitat printr-o aplicaţie informatică realizată intern de către departamentele de specialitate ale Camerei Deputaţilor şi Senatului. Fiecare ales a primit un user și o parolă pentru a putea vota.

Liderul interimar al PSD și președinte al Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a precizat, la finalul ședinței de Plen speciale, că activitatea Parlamentului nu se va suspenda, chiar dacă România se află în stare de urgență.

 

 

 

×