x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Planul anticipatelor intră în linie dreaptă

Planul anticipatelor intră în linie dreaptă

de Ion Alexandru    |    27 Ian 2020   •   11:49
Planul anticipatelor intră în linie dreaptă

O moțiune de cenzură depusă de PSD în contextul asumării răspunderii de către Guvern pe alegerea primarilor în două tururi este puțin probabil să ducă la anticipate, consideră politologul Cristian Pîrvulescu. Însă șansele ca CCR să invalideze modificarea legislativă sunt mai mari, a explicat acesta. La sfârșitul anului trecut, PNL și-a propus să accelereze, începând cu luna februarie, procedurile în vederea declanșării alegerilor parlamentare anticipate, pentru ca acestea să aibă loc până în aprilie sau mai. Ideea anticipatelor este susținută în principal de președintele Klaus Iohannis, PNL și USR-PLUS.

Prim-vicepreședintele partidului, Rareș Bogdan (FOTO), a anunțat, la sfârșitul lunii decembrie, că liberalii poartă negocieri cu partidele parlamentare pentru declanșarea anticipatelor.

Alegerile anticipatele pot fi declanșate dacă premierul Ludovic Orban își prezintă demisia. În același timp, procesul poate fi declanșat dacă trece moțiunea de cenzură pe care PSD a anunțat că o va depune după ce Executivul se va prezenta în Parlament pentru a-și angaja răspunderea pe proiectul privind alegerea primarilor în două tururi.

×