x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Președintele Klaus Iohannis, primit la Bruxelles de regele Philippe

Președintele Klaus Iohannis, primit la Bruxelles de regele Philippe

01 Oct 2019   •   15:24
Președintele Klaus Iohannis, primit la Bruxelles de regele Philippe

Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit la Palatul Regal din Bruxelles, de regele Philippe. Șeful statului va semna în Cartea de aur a Casei Regale şi va participa la un dejun de lucru oferit de familia regală belgiană.
Ulterior, acesta va deschide, alături de regele Philippe, Festivalul Internaţional de Artă Europalia, la Palatul de Arte Frumoase Bozar, eveniment în cadrul căruia România este invitată de onoare.

Șeful statului va vizita, împreună cu familia regală a Belgiei, expoziţia "Brâncuşi. Sublimarea formei" - cea mai importantă expoziţie dedicată sculptorului român organizată în ultimele decenii şi principalul eveniment din cadrul festivalului - şi va participa la concertul intitulat "Rapsodia română", susţinut de ansamblul SoNoRo.

Europalia România se desfăşoară sub Înaltul Patronaj al preşedintelui României şi a Casei Regale belgiene. Festivalul, organizat în perioada 2 octombrie 2019 - 2 februarie 2020, cuprinde evenimente din sfera artelor vizuale, artelor spectacolului, muzică, film, literatură, educaţie culturală, care vor avea loc atât în Belgia, cât şi în Franţa, Olanda, Germania, Luxemburg şi Marea Britanie. Europalia este unul dintre cele mai importante festivaluri de artă din lume, ediţia din acest an marcând al 50-lea an de existenţă. România a mai participat la ediţia din 2007.

Vizita la Bruxelles a preşedintelui Iohannis are loc la invitaţia regelui Philippe.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis regele philippe