x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Raed Arafat, despre pasagerul israelian venit în București: "Dacă a fost în China acum trei luni, atunci nu are coronavirus"

Raed Arafat, despre pasagerul israelian venit în București: "Dacă a fost în China acum trei luni, atunci nu are coronavirus"

25 Ian 2020   •   23:27
Raed Arafat, despre pasagerul israelian venit în București: "Dacă a fost în China acum trei luni, atunci nu are coronavirus"
Sursa foto: Victor Stroe

Raed Arafat, șeful Departamentului de Situații de Urgență, a explicat că pasagerul israelian care a aterizat pe Aeroportul Otopeni nu poate suferi de coronavirus. 

"El a fost în China acum foarte mult timp. Dacă ai acest virus, perioada de incubație este de la 5 până la 12 zile, atunci trebuie să apară gripa respectivă. Dacă a fost acum trei luni, atunci nu are nimic", a spus Raed Arafat pentru realitatea.net

Aceeași explicație a dat-o și Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, la Antena 3. El a a infirmat suspiciunea de coronavirus în România, spunând că pasagerul a călătorit în China în urmă cu trei luni, când nu începuse încă infecția la om.

Un cetățean ajuns în această după-amiază pe Aeroportul Otopeni, din București, a acuzat simptome asemănătoare cu cele avute de cei care suferă de coronavirus. 

 

Bărbatul a venit de la Tel Aviv cu o cursă Ryanair și a mărturisit că a călătorit și în China în urmă cu trei luni. 

Pasagerul, care ar fi israelian, a spus că nu se simte prea bine și a fost preluat imediat de o ambulanță. A fost transportat la Institutul de Boli Infecţioase Matei Balş din Bucureşti.

×
Subiecte în articol: Raed Arafat