x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Șapte membri CSM cer sesizarea CCR privind înregistrările cu Dăncilă într-o ședință PSD

Șapte membri CSM cer sesizarea CCR privind înregistrările cu Dăncilă într-o ședință PSD

09 Oct 2019   •   12:29
Șapte membri CSM cer sesizarea CCR privind înregistrările cu Dăncilă într-o ședință PSD

Şapte membri ai CSM cer preşedintelui Consiliului sesizarea CCR privind un posibil conflict juridic între premierul Viorica Dăncilă şi autoritatea judecătorească, în urma apariţiei în spaţiu public a unor înregistrări dintr-o şedinţă a PSD în care premierul vorbea despre Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie.

"Subsemnaţii, membri aleşi ai Consiliului Superior al Magistraturii, solicităm de urgenţă: Sesizarea Curţii Constituţionale a României cu soluţionarea conflictului juridic de natură constituţională între prim-ministrul României, doamna Dăncilă Viorica Vasilica, pe de-o parte, şi Autoritatea judecătorească prin Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Ministerul Public şi Consiliul Superior al Magistraturii, pe de altă parte", se precizează în solicitarea celor şapte membri.

În document se arată că la o sedinţă a parlamentarilor PSD, Viorica Dăncilă a afirmat că miza rămânerii la guvernare a PSD "nu este neapărat un post de prim-ministru. Mizele sunt mult mai mari. Mizele sunt legate de dosare, de secţia specială, de numirea procurorilor. Sper că nu vreţi să ne întoarcem... şi mulţi din această sală ştiu la ce m-am referit".

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Viorica Dăncilă ccr CSM