x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Senatorii și deputații trebuie să decidă azi dacă vom avea carantină încă 30 de zile

Senatorii și deputații trebuie să decidă azi dacă vom avea carantină încă 30 de zile

de Ion Alexandru    |    16 Apr 2020   •   08:33
Senatorii și deputații trebuie să decidă azi dacă vom avea carantină încă 30 de zile
Votul pentru aprobarea decretului emis, marți, de Klaus Iohannis cu privire la prelungirea cu 30 de zile a stării de urgență urmează să fie dat azi, prin mijloace electronice, de către cele două Camere ale Parlamentului. La închiderea ediției, reprezentanții Partidului Social Democrat, formațiune care are, în acest moment, cel mai mare număr de senatori și deputați, se afla întrunit într-o ședință a Comitetului Executiv Național (CEx), pentru a hotărî cum va vota. Surse politice precizau că PSD va vota pentru aprobarea prelungirii stării de urgență, însă cu condiția respectării unor obligații din partea Executivului, așa cum se prevede în proiectul de hotărâre dat publicității
 
Marți seară, liderul PSD, Marcel Ciolacu, declara că nu este deloc o decizie ușoară pe care partidul urma să o ia. „Suntem în fața unei dileme pe care trebuie să cântărim cu mare atenție toate consecințele care se pot produce la nivelul cetățeanului. Pe de o parte avem un Guvern care a abuzat și și-a bătut joc de prerogativele suplimentare pe care le-a avut în starea de urgență, i-a forțat pe cetățeni să se închidă în case, fără să facă nimic pentru susținerea economiei. Pe de altă parte, avem siguranța și sănătatea cetățenilor. A vota împotriva prelungirii stării de urgență înseamnă, practic, ridicarea restricțiilor impuse prin ordonanțele militare”, a precizat Ciolacu.
Până în prezent, PNL, USR, UDMR și PMP au precizat clar că vor vota prelungirea stării de urgență. Însă conducerile ALDE și Pro România au subliniat că nu vor acorda acest vot. 

 

×