x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Sondaj INSCOP pentru luna mai: PNL – 38,5%, PSD – 25,8%

Sondaj INSCOP pentru luna mai: PNL – 38,5%, PSD – 25,8%

de Ion Alexandru    |    27 Mai 2020   •   18:00
Sondaj INSCOP pentru luna mai: PNL – 38,5%, PSD – 25,8%

Casa de sondare a opiniei publice INSCOP a realizat, în perioada 15 – 20 mai 2020 o cercetarea sociologică, la cererea Pro România. Sondajul a fost realizat prin metoda CATI, pe un eșantion de 1.132 de persoane.

 

Astfel, la întrebarea cu cine ar vota dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, 38,5 la sută dintre respondenți au răspuns cu Partidul Național Liberal, 28,5 la sută precizează că aleg Partidul Social Democrat, în timp ce, pentru Alianța USR-PLUS au răspuns afirmativ doar 10,2 la sută dintre cei intervievați. Victor Ponta le suflă serios în ceafă lui Dan Barna și Dacian Cioloș, reușind să obțină un scor, în preferința de vot, de 9,4 procente. Conform INSCOP, doar o singură altă formațiune politică ar mai reuși să intre în Parlament. Este vorba despre UDMR, care este preferat de 6 la sută dintre respondenți,

 

Formațiunea condusă de Călin Popescu Tăriceanu – ALDE – este preferată doar de 3,6 procente, cu o zecime mai mult decât votanții Partidului Mișcarea Populară.

 

Cercetarea INSCOP diferă consistent de cea realizată, la finalul lunii trecute, de CURS, care dădea un scor de 34 la sută pentru PNL și de 29 la sută pentru PSD. Alianța USR-PLUS avea 14 procente, iar Pro România, 7 la sută. ALDE și UDMR erau creditate cu un scor care să le permită accesul în Parlament, la următoarele alegeri legislative.

×
Subiecte în articol: sondaj INSCOP