x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Sorina Pintea, externată din spital. Ea va sta în izolare la domiciliu

Sorina Pintea, externată din spital. Ea va sta în izolare la domiciliu

de Ion Alexandru    |    18 Mar 2020   •   08:47
Sorina Pintea, externată din spital. Ea va sta în izolare la domiciliu

Fostul ministru social-democrat al Sănătății, Sorina Pintea, a fost externată în cursul zilei de ieri, din Centrul Clinic de Boli Reumatismale “Dr. Ion Stoia”, din Capitală, unde s-a internat imediat ce a fost eliberată din arestul Poliției Capitalei. Însă, chiar dacă măsura controlului judiciar instituită pe numele său nu îi interzice să părăsească domiciliul, Pintea va rămâne, conform unor surse politice, în izolare la domiciliu pentru următoarele 30 de zile, având în vedere starea precară de sănătate în care se află.

Sorina Pintea a fost diagnosticată, în 5 noiembrie 2019, cu o boală gravă autoimună, urmând imediat tratamentul specific, printre care și cel cu imunoglobuline. Ea a precizat la acel moment  că este vorba de dermatomiozită, o boală inflamatorie idiopatică cu semne cutanate caracteristice, ce apare atât la adulţi, cât şi la copii.

La sfârșitul lunii trecute, Sorina Pintea a fost arestată preventiv, la cererea DNA, pentru luare de mită, într-un dosar mai mult decât controversat iunstrumentat de procurorii anticorupție. Fostul ministru a contestat decizia arestării și, la data de 6 martie, Curtea de Apel Bucureşti a admis contestaţia şi a plasat-o sub control judiciar. Ea este acuzată că, în calitate de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă “Dr. Constantin Opriş” din Baia Mare, judeţul Maramureş, a luat mită în formă continuată. Avocaţii Sorinei Pintea au depus plângeri cu privire la modul în care aceasta a fost tratată în arest.

 

 

×
Subiecte în articol: Sorina Pintea