x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tensiuni între USR și PLUS pe tema candidatului la Primăria Iași

Tensiuni între USR și PLUS pe tema candidatului la Primăria Iași

de Ion Alexandru    |    24 Feb 2020   •   11:50
Tensiuni între USR și PLUS pe tema candidatului la Primăria Iași

Deputata Cosette Chichirău (FOTO) a fost aşteptată, ieri, mai bine de o jumătate de oră pentru a lua parte la o dezbatere cu Liviu Iolu, în cadrul Alianţei USR-PLUS, în care trebuiau prezentate proiectele pentru Iaşi ale candidaţilor celor două partide la Primăria Iaşi. Chichirău anunțase, deja, încă de vineri seara, că nu va mai participa la dezbatere.

Surse din cadrul Alianţei USR-PLUS au declarat pentru presa locală că în cursul zilei de vineri a existat o primă negociere între şefii celor două organizaţii, pentru a decide candidaţii USR-PLUS la Primăria Iaşi şi la şefia Consiliului Judeţean, dar că întrunirea a durat doar câteva minute. Aceleaşi surse au precizat că liderul USR Iaşi Cosette Chichirău ar fi părăsit sala în care se desfăşurau discuţiile, după ce PLUS a anunţat că Liviu Iolu nu renunţă la candidatura la primărie.

Propunerea PLUS a fost ca USR să aibă candidat la şefia Consiliului Judeţean Iaşi, iar Cosette Chichirău să deschidă lista alianţei la alegerile parlamentare, fie la Senat, fie la Camera Deputaţilor. Anterior, liderul USR Iaşi, deputatul Cosette Chichirău, preciza că va iniţia discuţii în această săptămână, pentru constituirea unei alianţe de dreapta la Iaşi, care să prezinte candidaţi unici la Primăria Iaşi şi la Consiliul Judeţean.

Liviu Iolu a precizat că, într-o asemenea situație, organizaţia județeană PLUS va anunța structura centrală a partidului că există un blocaj la nivel de desemnare a candidatului pentru Primăria Iaşi și că, probabil, “va urma o mediere din partea Birourilor Naţionale reunite”.

×