x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Viorica Dăncilă: "A fost greu de acceptat faptul că poţi să alături un act diplomatic de înalta trădare”

Viorica Dăncilă: "A fost greu de acceptat faptul că poţi să alături un act diplomatic de înalta trădare”

23 Iul 2018   •   21:53
Viorica Dăncilă: "A fost greu de acceptat faptul că poţi să alături un act diplomatic de înalta trădare”

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, la Antena 3, referitor la plângerea de înaltă trădare făcută de Ludovic Orban, că "a fost greu de acceptat faptul că poţi să alături un act diplomatic de înalta trădare. E greu de înţeles această acţiune a domnului Orban, mai ales că acest lucru vizează România. Însăşi ţara e pusă într-o situaţie dificilă. Sunt nevinovată."

Reamintim că Ludovic Orban, preşedintele PNL, a depus o plângere penală la Parchetul General pe numele Vioricăi Dăncilă, în contextul deciziei mutării ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim din perspectiva încălcării Constituţiei. Sesizarea mai vizează refuzul de a furniza informaţii preşedintelui României, urmată de uzurparea de calităţi oficiale, tot în contextul memorandumului adoptat de Guvern. O altă acuzaţie este cea de difuzare de informaţii nedestinate publicităţii, în condiţiile în care memorandumul era un document clasificat. De asemenea, premierul  este acuzat de înaltă trădare, în conformitate cu articolul 398 din Codul Penal.

×
Subiecte în articol: Viorica Dăncilă