x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Viorica Dăncilă, amenințări dure în PSD! „Să te poziţionezi împotriva partidului, să ieşi şi să ataci partidul, acest lucru cred că nu mai este de acceptat”

Viorica Dăncilă, amenințări dure în PSD! „Să te poziţionezi împotriva partidului, să ieşi şi să ataci partidul, acest lucru cred că nu mai este de acceptat”

01 Iul 2019   •   07:27
Viorica Dăncilă, amenințări dure în PSD! „Să te poziţionezi împotriva partidului, să ieşi şi să ataci partidul, acest lucru cred că nu mai este de acceptat”
Sursa foto: Lucian Alecu

Preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, a declarat că după Congresul PSD sunt şi persoane care s-au supărat, dar acest lucru înseamnă că nu sunt buni de lideri, ea menţionând că va da dovadă de "fermitate" dacă aceştia vor fi în continuare împotriva partidului.

"Am menţionat chiar în prima zi în care am dorit ca acest congres aibă loc că nu trebuie în urma lui să lase anumite fisuri să apară în partid, că indiferent de cine va câştiga posturile sau cine va câştiga aceste funcţii, trebuie ca din acest congres să ieşim mai uniţi. Eu am susţinut acest congres şi se pare că am avut dreptate, acest congres era un moment în care aveam o conducere legitimă, o conducere care îşi asumă în perioada următoare alegerile, o conducere care efectiv să fie susţinută de cât mai multe organizaţii şi să aibă încrederea cât mai multor organizaţii. În acelaşi timp, cred că era un moment în care trebuia să scoatem din amorţeală Partidul Social Democrat, pentru că exista foarte multă dezamăgire, o dezamăgire în urma rezultatului obţinut la alegerile europarlamentare", a afirmat Dăncilă duminică seară la Antena 3.

Ea speră că aceia care "s-au supărat" la congres vor avea discernământ şi vor fi uniţi în jurul partidului.

"Sunt convinsă că sunt şi persoane care s-au supărat, dar eu cred că înseamnă că nu sunt buni de lideri. Dacă ne supărăm, ne luăm jucăriile şi plecăm sau imediat a doua zi atacăm conducerea aleasă înseamnă că atunci ne gândim doar la noi, nu ne gândim la ce se va întâmpla cu partidul. Speranţa mea este că toţi vor avea discernământ şi vor arăta că cred în acest partid şi că ţin la acest partid şi se vor uni, nu cu Viorica Dăncilă, nu cu Mihai Fifor sau cu Eugen Teodorovici, vor fi uniţi în jurul acestui partid pentru a obţine rezultatele pe care ni le dorim cu toţii. Pentru că altfel trădează speranţa membrilor de partid, simpatizanţilor noştri din colţurile acestei ţări, o speranţă că acest partid, care a luat măsuri bune, care a fost întotdeauna alături de oameni, ar putea să piardă pe orgoliile unei persoane sau alta. Cred că, dacă toţi dau dovadă de ataşament faţă de acest partid, vom reuşi, dacă vor în continuare să ţină doar la propria persoană şi să se poziţioneze împotriva partidului prin lucruri care ar face rău acestui partid, în această situaţie trebuie să dăm dovadă de fermitate", a subliniat Dăncilă.

Dăncilă a adăugat că aceştia nu vor fi însă excluşi din partid.

"Nu putem să ne mai jucăm şi nu cred că este timpul să ne jucăm, nu să-i excludem din partid, nu sunt adepta ca cineva care îşi spune propria opinie să fie exclus din partid. Într-un partid ca şi în ţară trebuie să existe democraţie, dar aceste lucruri trebuie să le spui în interiorul partidului, am puterea şi vreau să ascult fiecare coleg, fiecare colegă. Este necesar dialogul, că poate ceea ce reproşează un coleg sau o colegă este un lucru real pe care noi nu l-am sesizat. Trebuie să-i ascultăm pe toţi şi să luăm lucrurile bune, dar să te poziţionezi împotriva partidului, să ieşi şi să ataci partidul, acest lucru cred că nu mai este de acceptat în Partidul Social Democrat", a precizat Dăncilă.

Întrebată în legătură cu reproşurile pe care i le-a adus Liviu Pleşoianu referitor la relaţia sa cu serviciile secrete, preşedinta PSD a spus: "Am auzit aceste acuze şi stăteam să mă gândesc: Ce or să mai spună? Nu au găsit în spate ceva cu care să mă atace, au făcut plângere penală de înaltă trădare, m-au acuzat de tot felul de lucruri".

"Nu cred că a fost un prim-ministru mai atacat şi mai pus la zid, dar am ascultat pe fiecare şi de fiecare dată m-am mirat cum pot gândi aşa. În momentul în care acuzi pe cineva trebuie să-ţi fundamentezi acea acuzaţie. (...) Ca să arunci aşa, nişte vorbe, mi se pare un lucru nepotrivit, ca să fiu elegantă. Nu sunt condusă, nu conduc Guvernul serviciile, dar este normal să o anumită cooperare pe anumite teme. Te întâlneşti cu persoane din afara graniţelor ţării, cu omologi de ai tăi, trebuie să ai nişte informaţii despre ceea ce se întâmplă, trebuie să ai informaţii despre ceea ce se întâmplă în ţara ta. Un prim-ministru trebuie să fie informat, că primeşti aceste informări de la servicii este un lucru de normalitate. Toţi le-au primit, şi domnul Cioloş şi domnul Boc. Dar acest lucru nu înseamnă că eşti subordonat cuiva sau că eşti subordonat unei instituţii, aceasta este normalitatea", a explicat Dăncilă.

Ea a adăugat că o deranjează că un coleg vine în spaţiul public cu aceste lucruri. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Viorica Dăncilă