x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Viorica Dăncilă îi transmite preşedintelui Klaus Iohannis "să iasă din logica de campanie"

Viorica Dăncilă îi transmite preşedintelui Klaus Iohannis "să iasă din logica de campanie"

08 Iun 2019   •   09:55
Viorica Dăncilă îi transmite preşedintelui Klaus Iohannis "să iasă din logica de campanie"

Premierul Viorica Dăncilă, liderul PSD, îi transmite preşedintelui Klaus Iohannis "să iasă din logica de campanie", punctând că "nimeni nu ar trebui să îşi permită încercarea de a negocia politic dorinţa cetăţenilor exprimată prin vot".
"Am ascultat cu mult interes declaraţiile domnului preşedinte Iohannis de astăzi referitoare la Acordul Politic Naţional propus partidelor. Cred că este momentul ca preşedintele să iasă din logica de campanie electorală şi să îşi ia în serios atribuţiile constituţionale, concentrându-se pe ceea ce avem obligaţia să implementăm după rezultatele ultimelor alegeri. Românii nu au votat pentru ca voinţa lor să fie negociată între partide politice, au votat pentru că îşi doresc ca ceea ce au decis prin vot să fie transpus într-o legislaţie clară. Pentru asta nu este nevoie de înţelegeri între partide, ci de proiecte care să reflecte decizia oamenilor", a scris Dăncilă, vineri, pe Facebook.
Prim-ministrul afirmă că PSD susţine "demersurile esenţiale" pentru consolidarea parcursului european al României.
"Tocmai de aceea credem că domnul preşedinte nu poate să omită din acest acord un set de principii şi obiective absolut obligatorii pentru ţara noastră: înlăturarea dublului standard, o Uniune Europeană în care toate statele membre să se bucure de aceleaşi drepturi şi beneficii, condamnarea ingerinţelor de orice fel în actul de justiţie - inclusiv a protocoalelor secrete - sau înlăturarea discriminării de salarizare pe teritoriul Uniunii. Sunt drepturi ale românilor, ca cetăţeni europeni şi nu acceptăm omiterea lor dintr-un acord politic naţional", a subliniat Viorica Dăncilă.
În opinia liderului social-democrat, trebuie avută în vedere voinţa exprimată de cetăţeni, "în niciun caz stratageme electorale şi jocuri de imagine".
"Nimeni nu ar trebui să îşi permită încercarea de a negocia politic dorinţa cetăţenilor exprimată prin vot. Vă propun, aşadar, domnule preşedinte, să acceptaţi completarea acestui acord prin includerea aspectelor de mai sus, ca să putem spune cu toţii că ne angajăm la cele mai bune măsuri şi obiective pentru România", a punctat Dăncilă.
Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat vineri că PSD a venit cu "fel şi fel de poveşti" în legătură cu pactul pe care l-a propus, susţinând că în acest fel social-democraţii doresc să evite semnarea acordului naţional şi repararea legilor justiţiei şi a celor referitoare la vot. 

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Viorica Dăncilă Klaus Iohannis