x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social S-au născut 150 de bucureşteni concepuţi în eprubetă, cu bani de la PMB

S-au născut 150 de bucureşteni concepuţi în eprubetă, cu bani de la PMB

de Monica Cosac    |    17 Sep 2019   •   10:59
S-au născut 150 de bucureşteni concepuţi în eprubetă, cu bani de la PMB
Sursa foto: Cathy Yeulet/Getty Images/Hemera

În doar trei luni, toate cele 1.000 de locuri disponibile anul acesta pentru proiectul „O şansă pentru cuplurile infertile FIV2”, demarat de Primăria Capitalei  au fost déjà ocupate, a anunţat, ieri, primarul general Gabriela Firea. Potrivit acesteia, 150 de bebeluşi au venit pe lume, până acum, ca urmare a spijinului financiar oferit Primăria Municipiului Bucureşti.

 

„Începem săptămâna cu o veste bună! S-a născut cel de-al 150-lea bebeluş prin Programul «O şansă pentru cuplurile infertile», iniţiat de mine, votat de CGMB şi derulat prin ASSMB. Cuplurile primesc 3.000 de euro prin acest program, pentru a achita analizele şi procedura FIV (n.r. -  Fertilizare in Vitro)”, a scris Gabriela Firea pe pagina sa de Facebook.

Potrivit primarului, „în mai puţin de trei luni, toate cele 1.000 de locuri disponibile anul acesta în cadrul Proiectului «O Şansă pentru Cuplurile infertile - FIV 2» au fost ocupate”, iar în 2020 alte 1.000 de cupluri care își doresc copii, dar se confruntă cu probleme medicale şi financiare, se pot înscrie în acest program. „Atunci, alte 1.000 de cupluri vor intra în proiect şi vor primi sprijin financiar în valoare de 13.800 lei/cuplu. Regulamentul poate fi consultat pe site-ul ASSMB, la secţiunea Proiect FIV2, http://fiv2.assmb.ro/, în cadrul căreia sunt menţionate toate condiţiile necesare cuplurilor solicitante”, a precizat Firea.

Infertilitatea este o boală cu care se confruntă tot mai multe familii tinere din România, însă foarte puține cupluri primesc sprijin din partea statului român pentru investigații și tratament. În şapte ani, doar 2.000 de cupluri infertile au efectuat procedura de fertilizare in vitro şi embriotransfer prin programul naţional derulat de Ministerul Sănătăţii.

×