x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Alertă de la hidrologi: Pericol de inundații în patru județe din sudul țării

Alertă de la hidrologi: Pericol de inundații în patru județe din sudul țării

17 Iun 2021   •   18:30
Alertă de la hidrologi: Pericol de inundații în patru județe din sudul țării

Este pericol de inundații în județele Caraș Severin, Dolj, Gorj și Mehedinți. Hidrologii au redactat mai multe atenționări hidrologice pentru fenomene imediate valabile până la miezul nopții. Una dintre avertizări este cod portocaliu.

Codul portocaliu va expira la ora 22.00 și vizează la râurile din bazinele hidrografice Sacherștița, afluent al râului Cerna, și Dunăre pe afluenții mici aferenți sectorului aval la confluență cu râul Berzeasca și amonte la confluența cu râul Cerna, în județele: Mehedinți și Caraș Severin.

Fenomenele se pot produce cu intensitate și probabilitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice Sacherștița (afluent al râului Cerna), Eșelnița, Mraconia (afluenți ai Dunării), susțin specialiștii.

Alte trei avertizări de tipul Cod galben de inundații sunt valabile până la miezul nopții.

Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi a propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenție pe râurile mici din bazinele hidrografice: Nera - bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior, Cerna - bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior și Dunăre – afluenții mici în amonte de Gruia, în judeţele Caraș Severin, Gorj și Mehedinți.

De asemenea pot fi probleme pe râurile mici din bazinele hidrografice Timiș – bazin amonte S.H. Caransebeș, Bârzava – bazin superior, în judeţul Caraș Severin. Fenomenele se pot produce cu intensitate și probabilitate mai mare pe unele râuri mici din bazinul hidrografic Feneș.

Inundații pot fi și râurile mici din bazinele hidrografice Jiu – afluenții aferenți sectorului aval S.H. Rovinari – amonte confluență Motru și afluenții aferenți sectorului aval confluență Motru - amonte S.H. Podari, Desnățui – bazin superior și afluenți bazin mijlociu, Drincea – bazin superior, în judeţele Gorj, Mehedinți și Dolj.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: inundatii