x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Avertisment pentru turiștii români. Grecia ar putea închide granițele

Avertisment pentru turiștii români. Grecia ar putea închide granițele

10 Iul 2020   •   11:42
Avertisment pentru turiștii români. Grecia ar putea închide granițele

Autoritățile elene intenționează să închidă granițele dacă numărul de infectări cu COVID-19 crește la peste 100 de cazuri pe zi. Acestea avertizează că turiștii depistați pozitiv cu coronavirus la graniță trebuie să stea 14 zile în carantină. În caz contrar țara riscă să se confrunte cu un val fără precedent de contaminări. 

„Vă spun dinainte, noi nu putem fi polițiștii fiecărui grec, bulgar, român, rus, italian care vine în Grecia. Când descoperim un caz Covid pozitiv, noi sfătuim și spunem oamenilor să rămână izolați o perioadă de 14 zile.

Nu putem a doua zi să avem poliția după ei, să vedem ce fac, unde fac, unde umblă, dacă stau în casă sau nu. Aici se pierde toată siguranța și aici o să fie pierdută și situația Greciei.

Sunt zeci de mii de turiști din România, din Rusia, din Italia, care vor veni în Grecia. Nu putem noi să devenim polițiștii lor.

Noi trebuie să fim înțeleși foarte bine. Suntem la un pas de a interzice turiștilor de a mai intra în Grecia, vă spun cu siguranță asta. Vă spun pentru că, la ora actuală, este o ședință extraordinară a guvernului. Dacă în următoarele zile vom depăși pragul de 100 de cazuri pe zi, cu siguranță se vor închide granițele din nou.

Ca să nu se întâmple așa ceva, vrem de la turiști - de la toți, și de la cei greci, de la români, de la ruși, de la italieni - când găsim un caz pozitiv, el trebuie să fie izolat. 14 zile să fie izolat. Nu avem altfel cum să menținem situația sub control în Grecia. Credeți-mă, merge foarte bine la ora actuală în țara noastră” a declarat medicul Nikos Koudounis, la Digi 24.

Acest lucru ar putea afecta serios economia, turismul asigurând un sfert din PIB-ul Greciei.

 

 

 

 

 

×