x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Grecia testează toți turiștii care intră în țară pe la Kulata-Promachonas

Grecia testează toți turiștii care intră în țară pe la Kulata-Promachonas

09 Iul 2020   •   12:16
Grecia testează toți turiștii care intră în țară pe la Kulata-Promachonas

Grecia va testa toate persoanele care intră pe teritoriul său pe la punctul de trecere Kulata-Promachonas, din cauza depistării unor cazuri de COVID-19 în rândul turiştilor de pe insula Thassos, aflată în nordul Mării Egee, a transmite novinite.com.

Până în prezent, în Thassos au fost consemnate şase cazuri de turişti infectaţi cu coronavirus. Patru dintre aceștia sunt cetăţeni sârbi și se află în carantină, într-un hotel amenajat în acest sens. Alți doi turişti, a căror naţionalitate nu a fost precizată, despre care se crede însă că sunt bulgari, au primit permisiunea de a se întoarce în țara lor.

Toţi turiștii sunt tineri și asimptomatici.

Autorităţile de la Atena au declarat că numărul testelor efectuate asupra persoanelor care intră în ţară prin punctul de trecere a frontierei cu Bulgaria este în creştere.

Aproape 90% dintre turiștii care au intrat prin punctul Kulata-Promachonas au fost testaţi astăzi.

Începând de vineri după-amiază se așteaptă ca traficul rutier să se aglomereze în zona acestui punct de trecere a frontierei, autorităţile greceşti fiind pregătite să testeze fiecare turist.

Autorităţile greceşti au confirmat un caz de COVID-19 şi în insula Naxos, din sudul Mării Egee. Este vorba despre un medic grec care în urmă cu patru zile a sosit pe aeroportul internaţional din Atena venind dinspre Regatul Unit, via Serbia.

×