x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Marele Bazar din Istanbul se pregătește să își redeschidă porțile

Marele Bazar din Istanbul se pregătește să își redeschidă porțile

28 Mai 2020   •   11:36
Marele Bazar din Istanbul se pregătește să își redeschidă porțile

Marele Bazar din Istanbul se pregătește de redeschidere. Acesta a fost închis pe 23 martie din cauza pandemiei de coronavirus, transmite AFP. Este una dintre cele mai mari piețe acoperite din lume, cu peste 3.000 de magazine şi 30.000 de comercianţi. Circa 150.000 de persoane îl vizitează în fiecare zi.

A fost construit în 1455, la doi ani după cucerirea Constantinopolului de către otomani iar acum este cea mai lungă perioadă în care a fost închis, cu excepția incendiilor și a catastrofelor naturale. 

În această perioadă au rămas deschise doar 20 de magazine cu bijuterii și birouri de schimb valutar, unde clienții pot veni doar cu programare. 

În ultimele săptămâni bazarul a fost dezinfectat în fiecare miercuri de către echipele municipale.

"După închiderea temporară de la 23 martie vom redeschide piaţa, cu voia lui Dumnezeu, respectând normele sanitare. Sunt convins că turiştii se vor întoarce la Istanbul de la sfârşitul lunii iunie, întrucât nu pot să evite Marele Bazar, Hagia Sophia şi Moscheea Albastră", a declarat preşedintele Consiliului de Administraţie al Marelui Bazar, Fatih Kurtulmus.

Piaţa a fost vizitată de 42 de milioane de persoane în 2019.

×