x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa 3 trucuri pentru un hol primitor

3 trucuri pentru un hol primitor

17 Mar 2020   •   22:51
3 trucuri pentru un hol primitor

Holul este adesea unul dintre cele mai neglijate spații din casele noastre, un spațiu de stocare pentru încălțăminte, paltoane, poșete, chei și toate celelalte obiecte pe care le iei în fugă în ultimul moment atunci când ieși din casă. Cu toate acestea, holul este primul spațiu pe care îl văd oaspeții tăi atunci când intră în locuință, de aceea merită să acorzi mai multă atenție și efort pentru a te asigura ca acesta este cât se poate de primitor.

 

Dacă ai un hol mic este bine să folosești o schemă de culori neutre pe pereți și podele pentru a spori senzația de lumină și spațiu, apoi adaugă culoare cu ajutorul obiectelor decorative, flori și ornamente.

 

Iată 3 trucuri simple, rapide și cool pe care le poți aplica în decorarea holului din locuința ta:

 

  1. Pereții

 

Decorarea pereților cu fototapet este o opțiune populară pentru holurile caselor. Deoarece sunt cel mai ușor de atins și de zgâriat, este recomandat să protejezi pereții de pe hol. Și pentru a obține și un decor seducător poți apela la soluții moderne de acoperire a lor, printre care fototapetul. Modelele variate de fototapet pe care producătorii le pun la vânzare pe piață te vor ajuta, cu siguranță, să creezi atmosfera pe care ți-o dorești, de la decoruri clasice și delicate, până la culori îndrăznețe și peisaje care-ți taie răsuflarea.

 

Această metodă oferă nu doar un design plăcut și un plus de stil, ci și rezisteță și siguranță pentru pereți.

 

  1. Podeaua

 

Parchetul și gresia pot fi alegeri inspirate, mai ales deoarece holul este o zona cu trafic intens. Sunt pardoseli practice și resistente, însă nu ar fi o idee rea să protejezi zona din apropierea ușii, pentru a evita uzura. Poți utiliza un covoraș cu mesaj haios pentru oaspeți sau într-o culoare mai închisă, cares să facă față prafului. Vezi aici mai multe exemple de inspirație pentru un design al holurilor unic și de impat.

 

  1. Accesorii

 

Holurile lungi și înguste pot părea aproape imposibil de decorat. Dar, cu puțină creativitate și idei inteligente de decorare, poți adăuga accesorii inspirate pentru a-l face mai primitor.

 

Poziționarea unei oglinzi pe un perete de pe hol este un truc nemaipomenit, deoarece va crea iluzia de spațiu luminos și, implicit, mai mare. De asemenea, este un obiect util, deoarece poți arunca o privire la ținuta ta înainte să ieși din casă.

Dacă îți mai rămâne puțin spațiu pe hol, adaugă o măsuță din lemn pe care poți pune o vază cu flori și o tăviță decorativă pentru chei și alte lucruri pe care nu vrei să le uiți atunci când ieși din casă.

 

Holul este un loc fantastic pentru fotografii de familie. Le poți găsi locul pe un perete sau pe o piesă de mobilier, dacă spațiul îți permite.

 

Dacă îți dorești mai multă culoare în casa ta, atunci holurile sunt perfecte pentru asta. Coridoarele sunt de obicei spații mai mici, așa că îți poți permite să te joci cu designul și să adăugi mai multă culoare. Decorează-ți holul ca pe un spațiu special, astfel încât să faci o primă impresie bună de fiecare dată când cineva îți calcă pragul casei.

 

Foto: Pixabay

×