x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Ce faci ca să înviorezi aspectul încăperilor

Ce faci ca să înviorezi aspectul încăperilor

02 Dec 2019   •   18:30
Ce faci ca să înviorezi aspectul încăperilor

Sărbătorile se apropie, prietenii şi rubedeniile sunt deja pe lista de invitaţi... şi ai dori să dai încăperilor un look proaspăt, modern, fără prea mari cheltuieli, ca să-ţi impresionezi musafirii.

 

Nu e nevoie să spargi puşculiţa şi nici să chemi un specialist în decoraţiuni interioare ca să dai un aer primitor casei. E suficient un pic de imaginaţie şi de efort! Priveşte încăperile cu un ochi critic şi începe prin a pune ordine în colţurile ascunse din casă, pe care le-ai uitat. Un spaţiu mort în spatele fotoliului, în care s-au strâns diverse lucruri inutile, laturile canapelei, unde îţi arunci de obicei geanta, spaţiul din spatele uşii de la sufragerie, unde se adună praful... Încearcă să animi spaţiile moarte cu veioze cu picior, cu măsuţe decorative sau cu ghivece din care răsar plante de interior.

Când rearanjezi camerele, nu e nevoie să devalizezi magazinele pentru a aduce acasă zeci de obiecte decorative. Alege o singură piesă centrală, un singur lucru în jurul căruia să graviteze toate celelalte elemente dintr-o încăpere. Acesta poate fi o oglindă mare, un obiect de iluminat, un covor deosebit, o statuetă originală.

Dacă ai starea necesară, rearanjează mobilele prin casă - aceasta e cea mai simplă metodă pentru a schimba perspectiva. Schimbă şi culorile dominante, alegând nuanţe care reflectă lumina şi tonuri contrastante. Ai mobilier gri în bucătărie? Nişte perdele în tonuri calde de roşu sau cu imprimeuri oranj vor aduce luminozitate şi contrast şi vor schimba cu totul o încăpere care ţi se părea banală.

 

Florile şi plantele decorative pot schimba în bine atmosfera dintr-o încăpere. Plantele de interior aduc o notă de căldură şi de confort - ba chiar un aer exotic. Florile colorate şi parfumate, aşezate în vaze spectaculoase, echivalează cu armonie şi rafinament. Un ghiveci mare, din care se înalţă un ficus, o vază cu tije parfumate de flori sau un vas transparent, cu pietricele pe fund, în care au fost fixate tije de bambus, înviorează atmosfera.

 

Un strat proaspăt de var pe pereţii sufrageriei şi unul de vopsea pe uşi pot schimba radical aspectul unei încăperi. Investeşte într-un covor nou, care se armonizează cu mobilierul.

×