x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Cum să-ți încălzești casa cu costuri mici

Cum să-ți încălzești casa cu costuri mici

04 Noi 2019   •   18:00
Cum să-ți încălzești casa cu costuri mici

Zilele ploioase de toamnă și gerul din timpul iernii ne pot provoca adevărate spaime, mai ales din cauza facturilor la căldură, care sunt pe an ce trece mai mari. Nici varianta de a sta în frig nu este, desigur, o soluție. Există însă câteva trucuri care te vor ajuta să nu plătești mulți bani pentru încălzirea locuinței și să faci față temperaturilor scăzute.

Așadar, pune pe calorifer o folie de aluminiu, pentru că aceasta va reflecta căldura către întreaga cameră.

Frigul din dormitor se va resimți chiar și atunci când mergi la culcare. Întrucât așternuturile reci îți vor crea o senzație neplăcută, poți încerca să le încălzești cu o sticlă cu apă fiartă sau poți cumpăra lenjerie de pat din materiale călduroase, cum ar fi cele din polar.

Când te trezești dimineața, trage draperiile sau ridică jaluzelele pentru a lăsa razele soarelui să intre în casă. Acestea îți vor încălzi locuința și o vor face mai primitoare.

Păstrează curățenia în casă. Acest lucru, deși crezi că n-are legătură cu temperatura, îți va oferi, cu siguranță, mai mult confort și te vei simți mai optimist. Mai mult, covoarele nu sunt doar decorațiuni care îți vor înfrumuseța camerele, ci te vor ajuta să nu simți frigul pardoselii. Chiar dacă ai parchet pe jos, să știi că acesta este mai rece decât un covor.

Izolează-ți ferestrele și ușile: aerul rece de afară ajunge în casă dacă izolația lor nu este suficient de bună. Dacă nu ai termopane, iar ferestrele ori geamurile nu se închid bine, poți să folosești benzi speciale care îți vor etanșa spațiile rămase libere.

 

Micile lumânări aprinse îți oferă o atmosferă romantică și sunt, în același timp, o sursă bine-venită de căldură.

 

Băuturi fierbinți și alimente calde

Băuturile calde, precum ceaiurile, o cană cu ciocolată, laptele, vinul fiert te vor încălzi cu siguranță. Evită să mănânci alimente luate direct din frigider, cel mai bine ar fi să le încălzești, indiferent dacă este vorba despre supă, ciorbă, tocană ori friptură.

Gătitul la aragaz și la cuptor îți va încălzi bucătăria. Dacă după ce ai terminat, lași ușa cuptorului deschisă, căldura se va răspândi în casă.

Chiar dacă te simți inconfortabil să faci invitații când este frig în casă, nu uita că mai multe persoane într-o încăpere vor încălzi atmosfera.

×