x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Rețetă drob de miel tradițional: Cum să faci un drob de Paște cu prapur

Rețetă drob de miel tradițional: Cum să faci un drob de Paște cu prapur

16 Apr 2020   •   14:31
Rețetă drob de miel tradițional: Cum să faci un drob de Paște cu prapur

Pentru drobul de miel in prapure avem venoie de următoarele ingrediente:

organe de miel, plamanim ficat, splină, inima
2 ouă
100 g unt
2 legături de ceapă verde
2 legături de urtusoi verde
o legătură de mărar
o legătură de pătrunjel
un prapure de miel
sare, piper


Cum procedăm


Punem la fiert organele cu sare și piper timp de aproximativ 30 de minute, se scot din apă și se toacă cu mașina de tocat.


În tocătură adăugăm ceapa, usturoiul, mărarul și pătrunjelul, după ce le-am tocat mărunt (ceapa și usturoiul poate fi tocat odată cu carnea), ouăle, untul topit, sarea și piperul. Se ameste că bine.


Prapurele, dacă este suficient de mare, se pune pe fundul cratiței iar marginile sunt lăsate să atârne peste margini. Se pune tocătura după care marginile prapurelui se trag peste drob și se pune totul în cuptorul încins la 190 de grade Celsius.


Șe ține la cuptor aproximativ 30 de minute.

 

×
Subiecte în articol: drob de miel