x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion Un celebru designer italian a decedat din cauza infecției cu coronavirus

Un celebru designer italian a decedat din cauza infecției cu coronavirus

03 Apr 2020   •   15:22
Un celebru designer italian a decedat din cauza infecției cu coronavirus

Designerul de încălțăminte de lux, Sergio Rossi, a murit la vârsta de 85 de ani,din cauza infecției cu coronavirus, a anunţat primarul localităţii unde s-a născut, transmite AFP.

Acesta era spitalizat de mai multe zile la Cesena, în nordul Italiei, şi s-a stins din viaţă aseară.

"Este o pierdere enormă pentru comunitatea noastră", a scris pe Facebook primarul localităţii San Mauro Pascoli, Luciana Garbuglia. Edilul a subliniat faptul că Rossi a creat multe locuri de muncă pentru locuitorii din oraşul său natal unde a deschis o linie de producţie în anul 1951.

Garbuglia și-a exprimat regretul că, din cauza restricțiilor de circulație, localnicii nu-i pot aduce un ultim omagiu designerului. Însă municipalitatea a decis ca duminică să fie declarată zi de doliu în cinstea lui Sergio Rossi. 

Într-o înregistrare, edilul mărturiseşte că este ''foarte tristă că ne-a părăsit în acest fel'', regretând că, din cauza măsurilor de izolare, oraşul său natal şi 

În anul 1999, Gucci Group, respectiv compania de bunuri de lux PPR, devenită ulterior Kering, a achiziţionat 70% din marca Sergio Rossi contra sumei de 96 de milioane de dolari, iar în 2005 a cumpărat de la acesta și restul de 30% .

Gucci a vândut în 2015 brandul de încălţăminte Sergio Rossi companiei Investindustrial, deţinută de omul de afaceri italian Andrea Bonomi.

×